Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

 

Ο Κυνηγός

Η "παραχρηματιστηριακή" και όχι μόνο στήλη του GFF

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

Ποιό είναι το μοναδικό θετικό των τελευταίων ημερών στο Χ.Α.

00:01 - 05/04/18

 

 

Αφού ευχηθούμε ότι καλύτερο για το Πάσχα (πάνω από όλα με υγεία) και την ώρα που το Χ.Α. δίνει «μάχη» για να μη χαθούν οριστικά οι πολύ ισχυρές στηρίξεις στα επίπεδα των 780 μονάδων (είχαμε αναφερθεί χθες), μεταξύ σοβαρού και αστείου θα λέγαμε πως μόνο ένα καλό βλέπουμε να υπάρχει στο Χ.Α. τις τελευταίες ημέρες. Την προηγούμενη Πέμπτη και κυρίως προχθές, όπου η αγορά γύρισε από το -1,6% στο μηδέν (και χθες είχαμε και μια μικρή άνοδο). Ποιό είναι αυτό; Ότι ο φόβος και η ανησυχία των επενδυτών αρχίζει να χτυπάει κόκκινο, με αρκετούς από τους μικρούς επενδυτές να σκέφτονται να πουλήσουνε και μάλιστα κάποιοι από αυτούς ήδη να το πράττουν.

 

Όποιος μας παρακολουθεί καιρό, ξέρει την αγάπη μας για την “contrarian theory”.  Μια θεωρία η οποία έχει επιβεβαιωθεί άπειρες φορές, ειδικά κατά τα τελευταία χρόνια που και η αγορά μας είναι πιο ρηχή. Πάρα πολλές φορές λοιπόν και με το που η αισιοδοξία χτυπάει κόκκινο, η αγορά δια μαγείας γυρίζει και μάλιστα πολλές φορές αρκετά βίαια. Επί της ουσίας αυτό έγινε και προς τα τέλη Ιανουαρίου και τις περίπου 900 μονάδες. Η αισιοδοξία χτύπησε κόκκινο, με αρκετούς επενδυτές να επανεμφανίζονται και να μπαίνουνε μέσα στην αγορά …. Και κάπου εκεί και χωρίς να διαφαίνονταν κάτι τέτοιο, η ειδησεογραφία στράβωσε σε όλα τα μέτωπα (διεθνείς αγορές, ελληνοτουρκικά, κάποιο στοιχεία από την ελληνική οικονομία – όπως το ΑΕΠ) και η αγορά μπήκε στην πτωτική τροχιά των τελευταίων περίπου δύο μηνών.

 

Η άποψη μας παραμένει πως η αγορά μάλλον θα φύγει για χαμηλότερα επίπεδα (ανησυχούμε ιδιαιτέρως για έναν νέο κύκλο πτώσης στις ξένες αγορές) και όπως είχαμε γράψει και χθες, σύντομα ο ΓΔ θα δοκιμάσει τις πολύ ισχυρές στηρίξεις στα επίπεδα των 725 – 730 μονάδων. Ωστόσο και μεταξύ σοβαρού και αστείου όπως γράψαμε παραπάνω, η επιστροφή του φόβου είναι μια πρώτη καλή ένδειξη. Έχει αποδειχθεί ότι το ρηχό Χ.Α. συνήθως πηγαίνει καλά όταν οι μικροί επενδυτές δεν το πιστεύουν. Μόλις η αισιοδοξία χτυπήσει κόκκινο, απαιτείται τεράστια προσοχή (και το αντίθετο).

 

 

Δύο ενδιαφέροντα στατιστικά για το πρώτο τρίμηνο του 2018 (διεθνείς αγορές)

 

 

Και θα κλείσουμε με δύο ενδιαφέροντα στατιστικά για τις διεθνείς αγορές και το πρώτο τρίμηνο του 2018. Ότι για τις παγκόσμιες αγορές αυτό ήταν το πρώτο αρνητικό τρίμηνο από το 2016. Και χάθηκαν συνολικά 337δις δολάρια από την παγκόσμια κεφαλαιοποίηση των χρηματιστηρίων.

 

 

Τώρα όσον αφορά τη Wall Street. Σημειώνεται πως το πρώτο τρίμηνο του 2018 έκλεισε για τον S&P 500 με απώλειες 1,2%, βάζοντας τέλος σε ένα εντυπωσιακό σερί, 9 συνεχόμενων θετικών τριμήνων.

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!!!!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....