Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

 

Ο Κυνηγός

Η "παραχρηματιστηριακή" και όχι μόνο στήλη του GFF

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

Ένα εντυπωσιακό στατιστικό ….

00:01 - 05/04/19

 

Θα ξεκινήσουμε διατυπώνοντας τη βασική μας άποψη για την πορεία της αγοράς μας (Χ.Α.) κατά τους επόμενους μήνες. Ότι αν δεν υπάρξει μια σημαντική επιδείνωση του κλίματος στις διεθνείς αγορές. Είτε εθνικές εκλογές γίνουνε πιο άμεσα (αυτό θα ήταν μακράν το καλύτερο), είτε γίνουνε κανονικά. Το ελληνικό χρηματιστήριο έχει κάθε λόγο να συνεχίσει ανοδικά κατά τους επόμενους μήνες, τουλάχιστον μέχρι περίπου το τέλος του καλοκαιριού (μετά και ασχέτως αν θα έχουμε εκλογές το φθινόπωρο, μπορεί αρχίσει και πάλι η συζήτηση για πιθανές εξελίξεις στις τράπεζες. Και αυτό μπορεί να επηρεάσει την αγορά μας, ειδικά αν έχει τρέξει ακόμη περισσότερο το Χ.Α. και ειδικά οι τραπεζικές μετοχές).  

Προσωπικά δίνουμε πιθανότητες 65 – 35% το κλίμα στις διεθνείς αγορές να επιδεινωθεί ξαφνικά απότομα. Αλλά ευχόμαστε να συμβεί το 35% και τα πράγματα να συνεχίσουμε να πηγαίνουνε καλά, κάτι το οποίο με τη σειρά του θα στείλει το Χ.Α. υψηλότερα.

Και για να καταλάβουμε πόσο καλά έχει πάει το 2019, όχι μόνο για τα χρηματιστήρια, αλλά και για όλες τις επιμέρους αγορές. Σήμερα θα σας παρουσιάσουμε ένα εντυπωσιακό στατιστικό.

Από τις αρχές λοιπόν του χρόνου. Τα πάντα (μετοχές, ομόλογα, εμπορεύματα, real estate, MLPs κτλ…) βρίσκονται σε θετικό πρόσημο. Είναι λοιπόν χαρακτηριστικό πως τα 100 μεγαλύτερα ETF παγκοσμίως (από όλους τους παραπάνω κλάδους) βρέθηκαν κατά το πρώτο τρίμηνο του 2019 σε θετικό πρόσημο. Και αυτό επί της ουσίας δεν έχει συμβεί ποτέ στο πρώτο τρίμηνο της χρονιάς. Για την ιστορία, μεγάλος πρωταγωνιστής ο τεχνολογικός κλάδος (+20,6%), καθώς και οι μετοχές της μικρής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης. Και επαναλαμβάνουμε πως μιλάμε για τα 100 μεγαλύτερα ETF παγκοσμίως, από όλους τους κλάδους.

 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!!!!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....