Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

 

Ο Κυνηγός

Η "παραχρηματιστηριακή" και όχι μόνο στήλη του GFF

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

Ο χαμηλός τζίρος & Η πιθανή παλινδρόμηση για εβδομάδες

00:01 - 05/06/18

 

 

Αν και σίγουρα είναι γρήγορο να βγούνε τέτοια συμπεράσματα και αν και σίγουρα θα περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει σήμερα και τις επόμενες συνεδριάσεις, κρατώντας ότι και η άνοδος της Παρασκευής έγινε με πολύ χαμηλό τζίρο (για μια τέτοια συνεδρίαση και είχαμε ένα +2,60% με μόλις 50εκ ευρώ) σκέτη απογοήτευση και εξαιρετικά βαρετή κρίνεται και η χθεσινή συνεδρίαση και το γεγονός ότι ο ΓΔ έκλεισε με οριακά κέρδη (+0,23%), με τζίρο μόλις 31,4εκ ευρώ.   Δηλαδή σε δύο ημέρες που η αγορά κατέγραψε άνοδο σχεδόν 3%, οι συνολικές συναλλαγές ήταν μόλις 80εκ ευρώ (καθαρός τζίρος). Βέβαια να θυμίσουμε πως τυπικά η χθεσινή ήταν η 4η συνεχόμενη άνοδο και αν και την Πέμπτη 31/05 ο τζίρος ήταν αυξημένος (τέλος του μήνα και το τέλος του 5μήνου, όπου παραδοσιακά οι τζίροι είναι μεγαλύτεροι). 

 

Και με τους βασικούς δείκτες και ειδικά το ΓΔ (800 – 810 μονάδες) να παραμένουν χαμηλότερα κρίσιμων επιπέδων, αυτή η αδυναμία της αγοράς να αντιδράσει με μεγάλο τζίρο μας προβληματίζει, με κίνδυνο ανά πάσα στιγμή η αγορά να φύγει σημαντικά χαμηλότερα.  Να θυμίσουμε πως το σενάριο της οριστικής απώλειας των 750 μονάδων και εν συνεχεία των μακροπρόθεσμων στηρίξεων των 730 – 735 μονάδων, οδηγεί στην αναστροφής της μέχρι νεοτέρας θετικής μακροπρόθεσμης τάσης.  

ΓΔ

 

 

ΓΔ (με εβδομαδιαία δεδομένα)

 

 

Πιθανό και για εβδομάδες …

 

Και στα πλαίσια των παραπάνω θα αναφερθούμε τώρα σε ένα σενάριο που φαίνεται όλο και πιο πιθανό για τις επόμενες εβδομάδες (για να μην μιλήσουμε για μήνες). Ένα σκηνικό που έχουμε ζήσει πολλές φορές στο ελληνικό χρηματιστήριο κατά τα τελευταία χρόνια. Να ζήσουμε μια παρατεταμένη περίοδο σχετικά μικρών διακυμάνσεων, με χαμηλούς τζίρους και γενικά μια εικόνα της αγοράς η οποία να θυμίζει τη χθεσινή συνεδρίαση. Μια περίοδο παρατεταμένης παλινδρόμησης αν το προτιμάτε αλλιώς. Μια περίοδο παρατεταμένης ξηρασίας την οποία βιώνει το χρηματιστήριο όλο και πιο συχνά κατά τα τελευταία χρόνια.

 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!!!!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....