Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

 

Ο Κυνηγός

Η "παραχρηματιστηριακή" και όχι μόνο στήλη του GFF

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

Αυτό ήταν και πάει; Μεγάλος προβληματισμός στο Χ.Α., με ανησυχία για τις ισχυρές στηρίξεις

00:01 - 05/09/18

 

 

Μόνο ως απογοητευτικές θα χαρακτηρίζαμε τις τελευταίες συνεδριάσεις, ειδικά όσον αφορά την περίπτωση των τραπεζικών μετοχών, όπου τις ημέρες των εταιρικών ανακοινώσεων των 6μηνων, επέδειξαν μια εξαιρετικά κακή εικόνα. Το πιο απογοητευτικό όμως ήταν άλλο. Ότι η τελευταία διόρθωση της αγοράς ήλθε με το που οι βασικοί δείκτες βρέθηκαν στα όρια των πρώτων ισχυρών αντιστάσεων. Θυμίζουμε πως από τις 21/08 όταν και η αγορά βρέθηκε ακριβώς στα όρια ισχυρών στηρίξεων, καταγράφηκε μια αντίδραση η οποία ολοκληρώθηκε την προηγούμενη Πέμπτη …. Και ξεκίνησαν και πάλι τα προβλήματα ..... Και όπως είναι λογικό, η ανησυχία που υπάρχει είναι ότι η τελευταία άνοδος της αγοράς ήταν απλά και μόνο μια αντίδραση και τίποτα περισσότερο ….

Και τι σημαίνει αυτό; Ότι τα προβλήματα θα συνεχιστούν και ότι την επόμενη φορά, αργά ή γρήγορα, θα χαθούν οι πολύ ισχυρές στηρίξεις στις οποίες προσφάτως ολοκληρώθηκε η πτώση και είχαμε μια ισχυρή αντίδραση μερικών ημερών.

Πάμε σε αυτό το σημείο να θυμηθούμε τα επιμέρους κρίσιμα επίπεδα ….

Όσον αφορά τις στηρίξεις, θα μείνουμε αποκλειστικά σε αυτές του ΓΔ και τα επίπεδα των 700 – 710 μονάδων. Θα επαναλάβουμε και σήμερα πως με αυτά τα επίπεδα συνδέεται η μακροπρόθεσμη τάση της αγοράς. Και αυτός είναι ο λόγος που είναι εξαιρετικά κρίσιμο να μη χαθούν. Είναι χαρακτηριστικό πως η τελευταία πτώση ολοκληρώθηκε στις 21/08 με χαμηλό ημέρας εκείνη την ημέρα τις 701 μονάδες. Το στοίχημα λοιπόν παραμένει να μη χαθεί η στήριξη των 700 μονάδων, μια απώλεια η οποία θα οδηγήσει την αγορά τουλάχιστον στα επίπεδα των 640 – 650 μονάδων, κάνοντας μας να μιλήσουμε για πλήρη επιδείνωση της μακροπρόθεσμης τάσης της αγοράς.

Πάμε τώρα στις αντιστάσεις.

Εν συντομία θυμίζουμε πως ο επόμενος στόχος για το ΓΔ, στην αναζήτηση μιας ουσιαστικής βελτίωσης της εικόνας, είναι οι 740 μονάδες. Είναι χαρακτηριστικό πως σε αυτές ακριβώς τις αντιστάσεις ολοκληρώθηκε προσφάτως η αντίδραση της αγοράς. Απλώς θυμίζουμε πως υψηλότερα οι επόμενοι στόχοι είναι οι 750 μονάδες και ακόμη υψηλότερα τα επίπεδα των 780 – 790 μονάδων, επίπεδα στα οποία υπάρχει σειρά πολύ ισχυρών αντιστάσεων (φυσικά πλέον αναφερόμαστε στο εξαιρετικά θετικό σενάριο).

ΓΔ

Ας αναφερθούμε όμως και στις επόμενες ισχυρές αντιστάσεις του τραπεζικού δείκτη, αλλά και του FTSE 25, όπου και εδώ ουσιαστικά ολοκληρώθηκε η πρόσφατη άνοδος της αγοράς.

Όσον αφορά λοιπόν τον τραπεζικό δείκτη, μετά και την τελευταία πτώση, υπάρχει τεράστια ανάγκη να υπάρξει άμεσα αντίδραση και επιστροφή υψηλότερα των 680 - 690 μονάδων, χαμηλότερα των οποίων έκλεισε χθες ο δείκτης. Όσον αφορά τον FTSE 25, ο μεγάλος στόχος είναι οι αντιστάσεις στα επίπεδα των 1.940 – 1.950 μονάδων, όπου επίσης κόλλησε προσφάτως ο δείκτης και διόρθωσε η αγορά.  Πάντως μετά την τελευταία πτώση, ο δείκτης πλέον απέχει 100 μονάδες από αυτά τα κρίσιμα επίπεδα.

 

Τραπεζικός Δείκτης

FTSE 25

 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!!!!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....