Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

 

Ο Κυνηγός

Η "παραχρηματιστηριακή" και όχι μόνο στήλη του GFF

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

Τώρα πάντως σίγουρα δεν είναι υπεραγορασμένες !!!

00:01 - 06/02/18

 

 

Σε ένα έκτακτο σχόλιο, αφού αναγκαστήκαμε να αλλάξουμε τελευταία στιγμή το σχόλιο μας λόγω της εντυπωσιακής αλλά και ιστορικής πτώσης στη Wall Street (η μεγαλύτερη σε απόλυτους όρους, μονάδες, -1.175 στο κλείσιμο, ενδοσυνεδριακά -1.600 μονάδες), εμείς θα παραμείνουμε ψύχραιμοι.

Αναμένουμε φυσικά σήμερα μια εντυπωσιακή πτώση στις αγορές και το Χ.Α. (θα μπορούσε να είναι ακόμη και -4% ή και -5%, τουλάχιστον στο ξεκίνημα), ωστόσο εμείς σε άμεση σχέση με τα όσα γράφαμε τις προηγούμενες εβδομάδες, θα διατυπώσουμε και πάλι τη βασική μας σκέψη. Ότι είχε έλθει η ώρα για μια πολύ μεγάλη διόρθωση. Και απλά αυτό συμβαίνει. Ωστόσο και με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή, το Bull Market δε θα τερματιστεί. Και δε θα τερματιστεί γιατί πάντα μέχρι νεοτέρας τα πράγματα στην παγκόσμια οικονομία πηγαίνουν καλά.  

Είχε λοιπόν φθάσει η στιγμή μιας μεγάλης διόρθωσης και απλά αυτό γίνεται.

Αρχικά να θυμίσουμε αυτό το οποίο είχαμε γράψει τις προηγούμενες εβδομάδες, έχοντας προειδοποιήσει έγκαιρα. Πώς με βάση το εβδομαδιαίο διάγραμμα, τόσο ο Dow όσο και ο MSCI World είχαν βρεθεί στα πιο υπεραγορασμένα επίπεδα όλων των εποχών !!!!! με τους ταλαντωτές να έδειχναν πως ένα profit taking ήταν θέμα εβδομάδων. Και κάπως έτσι ο Dow από τα ιστορικά του υψηλά καταγράφει πλέον απώλειες 8%, χάνοντας μετά τη χθεσινή πτώση και όλα τα κέρδη του 2018.

 

Προσωπικά πάντως επαναλαμβάνουμε ότι δεν πιστεύουμε ότι η αγορά εισέρχεται σε «Bear Market», αν και φυσικά ποτέ κανείς δε μπορεί να αποκλείσει τίποτα.

 

Και φυσικά να κρατήσουμε κάτι πολύ σημαντικό. Πως μετά την τελευταία μεγάλη πτώση, τόσο ο Dow όσο και ο MSCI World δεν βρίσκονται πλέον σε υπεραγορασμένα επίπεδα.

 

Ο Dow δε βρίσκεται πλέον στα πιο υπεραγορασμένα επίπεδα όλων των εποχών και αυτό το κρατάμε

 

Προσωπικά δεν πιστεύουμε ότι τελείωσαν τα προβλήματα στις διεθνείς αγορές. Δεν αποκλείουμε η διόρθωση αυτή να φθάσει μέχρι και το -15% (η πτώση θα μπορούσε να συμβεί και σχετικά σύντομα - θα αναφερθούμε τις επόμενες ημέρες στις πολύ ισχυρές στηρίξεις των βασικών διεθνών δεικτών). Ωστόσο και για ακόμη μια φορά επαναλαμβάνουμε ότι δεν πιστεύουμε στο τέλος του «Bull Market». Και τι σημαίνει αυτό; Ότι όποιος παίξει έξυπνα αυτήν την πτώση των αγορών (όσον αφορά και το Χ.Α.) μπορεί τελικά να βγει αρκετά κερδισμένος, βρίσκοντας μερικές πρώτης τάξης επενδυτικές ευκαιρίες.  

 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!!!!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....