Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

 

Ο Κυνηγός

Η "παραχρηματιστηριακή" και όχι μόνο στήλη του GFF

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

DAX: Θετική η αντίδραση της Δευτέρας, αλλά η αγωνία παραμένει (με επιπτώσεις στο ρηχό Χ.Α.)

00:01 - 06/03/18

 

 

Θεωρώντας ότι τελευταία διόρθωση του Χ.Α. είναι κυρίως εισαγόμενη και ότι για ακόμη μια φορά το ρηχό ελληνικό χρηματιστήριο διαχειρίζεται την όλη ιστορία με κάποια υπερβολή (χαρακτηριστικό ότι χθες έκλεισε με απώλειες 2,29%, με τζίρο μόλις 55,3εκ ευρώ), θα σταθούμε στη διαγραμματική εικόνα του DAX, σημειώνοντας πως η κατάσταση είναι εξαιρετικά οριακή, με μεγάλους κινδύνους για τη συνέχεια. Και κακά τα ψέματα, μια σημαντική πτώση στον DAX στο βαθμό που περιγράφουμε παρακάτω, θα έκρυβε μεγάλους κινδύνους και για το πάντα ρηχό ελληνικό χρηματιστήριο.

Κυρίως το μεγάλο κίνδυνο να χαθούν μια σειρά ισχυρών στηρίξεων (βασικών δεικτών – μετοχών), οι οποίες πλέον αρχίζουν να δοκιμάζονται και κάπως έτσι και ουσιαστικά από το πουθενά και για ακόμη μια φορά τα τελευταία χρόνια, να βιώσουμε στο ελληνικό χρηματιστήριο το απόλυτο «déjà vu» ανατροπής συναισθημάτων μέσα σε μόλις μερικές εβδομάδες. 

Με τη χθεσινή λοιπόν αντίδραση του DAX να θεωρείται μια αρκετά θετική εξέλιξη (έκλεισε με άνοδο 1,58% στις 12.101,83 μονάδες), ωστόσο η κατάσταση παραμένει πραγματικά οριακή. Είναι κάτι παραπάνω από κρίσιμο ο δείκτης  να μείνει κατά το προσεχές διάστημα υψηλότερα των σημαντικότερων μακροπρόθεσμων στηρίξεων, στα επίπεδα των 12.000 – 12.050 μονάδων, στηρίξεις οι οποίες δοκιμάζονται κατά τις τελευταίες ημέρες. Σημειώνεται πως η απώλεια αυτών των στηρίξεων θα μας κάνει για πρώτη φορά να μιλήσουμε για κίνδυνο αναστροφής της πολυετούς θετικής μακροπρόθεσμης τάσης, με κίνδυνο πτώσης τουλάχιστον μέχρι τις στηρίξεις στις 10.700 – 10.800 μονάδες (δηλαδή περίπου 11% χαμηλότερα). Και λέμε τουλάχιστον γιατί στο παραπάνω σενάριο η πτώση θα μπορούσε να συνεχιστεί, οδηγώντας το δείκτη σε επίπεδα χαμηλότερα των 10.000 μονάδων, ακόμη και μέχρι τις 9.200 – 9.300 ή και 9.000 μονάδες, με ότι αυτό σημαίνει για τη συνολική πορεία των αγορών (δε νομίζουμε ότι θα πέσει ποτέ αποκομμένα και από μόνος του ο DAX – με ότι αυτό σημαίνει για το Χ.Α.).

Xetra DAX (με εβδομαδιαία δεδομένα)

 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!!!!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....