Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

 

Ο Κυνηγός

Η "παραχρηματιστηριακή" και όχι μόνο στήλη του GFF

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

Το χρηματιστήριο από εδώ και πέρα …. Έχει ανάγκη τις εκλογές το Μάιο…

00:01 - 06/03/19

 

Κάπου εδώ θα λέγαμε πως όλα δείχνουνε να έκλεισε ένας κύκλος θετικών ειδήσεων στο Χ.Α. Η αναβάθμιση από την Moody΄s, όπως και οι δύο πρόσφατες έξοδοι στις αγορές. Μαζί με το καλό κλίμα στις διεθνείς αγορές. Και  δεδομένης της πτώσης που είχε καταγραφεί το 2018, ειδικά στην περίπτωση των τραπεζών. Ήταν από τους βασικούς λόγους για το τελευταίο ράλι.

Και όπως σχεδόν πάντα συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, μετά την ολοκλήρωση ενός κύκλου θετικών ειδήσεων, ακολουθεί ένα ελεγχόμενο profit taking. Μια απαραίτητη τεχνική εκτόνωση.

Η αγορά λοιπόν χρειάζεται κάποιες θετικές ειδήσεις. Και το βασικό, χρειάζεται να μην απογοητεύσει τους ξένους επενδυτές που έχουνε αρχίσει να παίζουνε το σενάριο των πρόωρων εκλογών και της αλλαγής κυβέρνησης στη χώρα.

Τι εννοούμε με αυτό; Πως οι εκλογές θα πρέπει να γίνουνε στα τέλη Μαΐου (όσο νωρίτερα τόσο καλύτερα). Αν υπάρξουνε νέες καθυστερήσεις και πάμε για εκλογές στην ολοκλήρωση της 4ετίας, δηλαδή τον Σεπτέμβριο. Η αλήθεια είναι πως βραχυπρόθεσμα (για αρκετές εβδομάδες), κάποιοι επενδυτές θα σταματήσουνε να παίζουνε το σενάριο πολιτικής αλλαγής. Και με τις τιμές να έχουνε φουσκώσει από τα χαμηλά. Αυτό θα έκρυβε κινδύνους, ειδικά αν η υπόλοιπη ειδησεογραφία είναι ουδέτερη.

Και φυσικά να μην παραβλέπουμε δύο βασικά πράγματα. Αφενός πως στο μεσοδιάστημα κανείς δεν ξέρει τι θα έχει συμβεί στις διεθνείς αγορές.

Αφετέρου και με τις όποιες εξελίξεις στις τράπεζες να έχουνε μετατοπιστεί χρονικά για τις αρχές του 2020. Είναι εξαιρετικά πιο εύκολο κάποιοι ξένοι επενδυτές να συνεχίζουνε να ποντάρουνε στο θετικό σενάριο. Τώρα, που είναι και το κλίμα ζεστό. Παρά το καλοκαίρι, όταν θα έχουνε περάσει και 2-3 μήνες και οι όποιες εξελίξεις θα είναι πιο κοντά.

Συνοψίζοντας. Αν και πάντα φοβόμαστε ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να επιστρέψουνε τα μεγάλα προβλήματα του 2018 στις διεθνείς αγορές (με επιπτώσεις στην αγορά μας). Όσο το κλίμα σε αυτές είναι καλό -ελεγχόμενο.

Είναι στο χέρι μας να δούμε υψηλότερα επίπεδα, με την κυβέρνηση να πρέπει να τερματίσει, αυτήν την επιζήμια για τη χώρα παρατεταμένη προεκλογική περίοδο των τελευταίων μηνών.  

 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!!!!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....