Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

 

Ο Κυνηγός

Η "παραχρηματιστηριακή" και όχι μόνο στήλη του GFF

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

H FolliFollie & Το σήριαλ που συνεχίζεται

00:01 - 06/07/18

 

 

Φυσικά και μια από τις ενδιαφέρουσες ειδήσεις των τελευταίων ημερών ήταν η απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς να παραπέμψει όλα τα μέλη του ΔΣ της Folli Follie για το αδίκημα χειραγώγησης της αγοράς ( διασπορά ψευδών ειδήσεων).

 

Σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες, στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας ενημερώθηκαν τα μέλη του ΔΣ της εισηγμένης, με το χρονικό διάστημα εντός του οποίου η εισηγμένη μπορεί να συντάξει υπόμνημα, απαντώντας στα ανοιχτά μέτωπα, να είναι μέχρι σήμερα Παρασκευή 6/7 (υπάρχει δυνατότητα μιας παράτασης λίγων ημερών μέχρι Τρίτη - Τετάρτη).

 

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, εάν οι απαντήσεις δεν κριθούν ικανοποιητικές, ακολουθείται άμεσα η διαδικασία που προβλέπει ο νόμος και αφορά τόσο στην επιβολή διοικητικών κυρώσεων, όσο και στην άμεση παραπομπή της υπόθεσης στον Εισαγγελέα.

Και όπως μαθαίνουμε, οι άνθρωποι της επιτροπής κεφαλαιαγοράς ετοιμάζονται για τα χειρότερα, με μεγάλες πιθανότητες η εταιρεία να μην μπορέσει για ακόμη μια φορά να απαντήσει στα σχετικά ερωτήματα.

 

Προσωπικά θα ξαναπούμε το ίδιο πράγμα. Ότι η διοίκηση της ελληνικής εισηγμένης είναι επιεικώς τραγική. Ουσιαστικά με τη στάση της όλους αυτούς τους τελευταίους 2 μήνες παραδέχεται πως όσα της καταλογίζουν έχουν συμβεί.

 

Και κακά τα ψέματα θεωρούμε πως εδώ που φθάσαμε, το μεγάλο ερώτημα που υπάρχει είναι αν η εισηγμένη θα καταφέρει να αποφύγει τα χειρότερα. Δηλαδή την οριστική χρεοκοπία της, με το σενάριο αυτό να φαντάζει όλο και πιθανότερο, με ότι αυτό σημαίνει για τους εργαζομένους, τους επενδυτές και τους προμηθευτές – δανειστές της εταιρείας.

 

Προβλήματα στις χρηματιστηριακές

 

Και σε σχέση με τις εξελίξεις στη Folli – Follie και τα όσα έχουνε συμβεί από τις αρχές Μαΐου, οι πληροφορίες μας αναφέρουν πως ασχέτως αν η ιστορία έχει κάπως καταλαγιάσει, οι μέτοχοι που έχουν χάσει τα χρήματα τους μόνο ήρεμοι δεν είναι. Είχαμε κυρίως αναφερθεί σε μια μεγάλη χρηματιστηριακή εταιρεία (πρόβλημα υπήρξε και ουσιαστικά παραμένει και σε 2 μικρότερες χρηματιστηριακές – κυρίως στη μια).

 

Όπως λοιπόν μαθαίνουμε μια ομάδα επενδυτών (που είχανε βάλει αρκετά χρήματα στη μετοχή της Folli - Follie), πέραν των νομικών κινήσεων εναντίον της εισηγμένης πλέον εξετάζει σοβαρά και νομικές κινήσεις εναντίον της χρηματιστηριακής. Και μπορεί από την αρχή η οργή είχε να κάνει με την εισηγμένη, όμως πλέον οι συγκεκριμένοι επενδυτές αφήνουν υπονοούμενα και εναντίον της χρηματιστηριακής. Μάλιστα το γεγονός ότι μέλη της διοίκησης της χρηματιστηριακής είχαν προσωπικές σχέσεις με τους βασικούς μετόχους της Folli – Follie και ότι η μετοχή ουσιαστικά προταθεί στους επενδυτές από τη χρηματιστηριακή (όπως λένε οι ίδιοι – αυτό ίσως είναι το πιο σοβαρό), περιπλέκει ακόμη περισσότερο τα πράγματα.

 

Και ναι μεν τα συγκεκριμένα πρόσωπα δεν έχουν ακόμη κινηθεί εναντίον της χρηματιστηριακής, ωστόσο είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε πως βρίσκονται σε συζητήσεις τόσο μεταξύ τους όσο και με δικηγόρους, με πιθανές εξελίξεις και αγωγές και εναντίον της χρηματιστηριακής τις επόμενες εβδομάδες.

 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!!!!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....