Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

 

Ο Κυνηγός

Η "παραχρηματιστηριακή" και όχι μόνο στήλη του GFF

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

Επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες

00:01 - 06/12/17

 

 

Με το χρηματιστήριο να παλεύει να μη χαθούν οι πολύ ισχυρές στηρίξεις των 725 – 735 μονάδων του ΓΔ και ο τραπεζικός δείκτης να πρέπει να επιστρέψει άμεσα υψηλότερα των 740 – 750 μονάδων, θα αναφερθούμε σήμερα σε ένα άλλο ζήτημα. Σε πληροφορίες τις οποίες επιβεβαίωσε χθες υψηλόβαθμο στέλεχος του ΥΠΟΙΚ, αναφορικά με το ότι σχεδιάζεται μια νέα έκδοση επταετούς ομολόγου στα πλαίσια της επιστροφής της χώρας στις αγορές. Μια έκδοση η οποία φαίνεται να έχει μπει στην τελική ευθεία και η οποία προσδιορίζεται χρονικά για τις αρχές του 2018. Θυμίζουμε ότι πριν από μερικές ήμερες και οι Financial Times είχαν γράψει πως η Ελλάδα σχεδιάζει να επιστρέψει εκ νέου στις διεθνείς αγορές στις αρχές του 2018, με τις πληροφορίες αυτές να επιβεβαιώνονται πλέον και το ελληνικό υπουργείο οικονομικών.

 

Σύμφωνα πάντα με τον φερόμενο σχεδιασμό, μέσα στους πρώτους 6 μήνες του 2018 αναμένεται να υπάρξουν δύο ακόμα εκδόσεις -ή και τρεις- και 10ετή ομόλογα ως τον Ιούλιο, πριν από την αναμενόμενη έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα διάσωσης τον επόμενο Αύγουστο (πολύ θέλουμε να δούμε ποιό θα είναι το πρόγραμμα τις επόμενης ημέρας). Και στα πλαίσια όλου αυτού του προγραμματισμού, όλα δείχνουν ότι το πρώτο μισό του 2018 θα είναι η πιο πλούσια σε εκδόσεις χρονιά μετά από πάρα πολλά χρόνια.

 

Τώρα συνολικά για τη χώρα και ανάλογα (σε μεγάλο βαθμό) και με το αν θα έχουμε εκλογές το φθινόπωρο, όλα δείχνουν ότι το 2018 θα είναι μια πραγματικά πολύ ενδιαφέρουσα χρονιά, η οποία θα μπορούσε να έχει τα πάντα.  Από έξοδο από τα μνημόνιο (λένε τώρα – τουλάχιστον τυπικά με βάση το μνημόνιο όπως το ξέρουμε εμείς), εκδόσεις ομολόγων, εκλογές … Και το μόνο σίγουρο είναι ότι και την επόμενη χρονιά δε θα βαρεθούμε.

 

 

Δεν μπορεί να πάει στο μηδέν !

 

 

Αν και μετά τα όσα έχουνε συμβεί όλα αυτά τα χρόνια στο Χ.Α. και ειδικά τις τραπεζικές μετοχές, ο κόσμος στην Ελλάδα έχει σταματήσει να τη λέει. Παγκοσμίως υπάρχει μια «ατάκα» την οποία πολύ συχνά λένε αρκετοί επενδυτές. «Ότι δε μπορεί να πάει στο μηδέν». Και βασισμένη σε αυτή τη λογική, πάρα πολλές φορές οι επενδυτές σε ολόκληρο τον κόσμο χάνουν τα χρήματα τους. Και στα πλαίσια μιας μαύρης επετείου πριν από περίπου 1 μήνα, θα λέγαμε ότι η απάντηση στο ότι κάτι δε μπορεί να πάει στο μηδέν βρίσκεται στο διάγραμμα της Lehman Brothers, η οποία πριν από περίπου 10 χρόνια χρεοκόπησε.  Έτσι μέσα σε μια ημέρα και χωρίς φυσικά να το περιμένει κανείς, η μετοχή της Lehman Brothers βρέθηκε στο απόλυτο μηδέν, με την τράπεζα να χρεοκοπεί σχεδόν από τη μια ημέρα στην άλλη.

 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!!!!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....