Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

 

Ο Κυνηγός

Η "παραχρηματιστηριακή" και όχι μόνο στήλη του GFF

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

Οι δύο μεγάλοι στόχοι για FTSE 25 και Τραπεζικό Δείκτη, με το χρόνο να μετράει αντίστροφα …..

00:01 - 07/01/19

 

 

Ελπίζοντας πως η τελευταία μεγάλη αντίδραση των διεθνών αγορών θα έχει συνέχεια. Και ότι το Χ.Α. θα συγχρονιστεί με αυτήν την άνοδο, δεν κρύβουμε την ανησυχία μας, προειδοποιώντας για το γεγονός πως οι δύο βασικοί δείκτες. Ο FTSE 25 και ο τραπεζικός δείκτης, παραμένουνε χαμηλότερα καθοριστικών επιπέδων. Και μπορεί ο ΓΔ να καταφέρνει εδώ και μήνες, να παραμείνει υψηλότερα των καθοριστικών στηρίξεων στις 600 – 610 μονάδες. Ωστόσο βλέποντας την εικόνα των άλλων δύο δεικτών, η ανησυχία μεγαλώνει. Και θα πούμε τη χαρακτηριστική φράση «μια του κλέφτη, δύο του κλέφτη …..» κάποια στιγμή οι ισχυρές στηρίξεις στις 600 – 610 μονάδες θα χαθούν και η αγορά θα μπει σε ένα νέο πτωτικό trend.   

ΓΔ

Ελπίζοντας λοιπόν πως με φόντο την άνοδο των διεθνών αγορών (η οποία ελπίζουμε να έχει συνέχεια), η αντίδραση στο Χ.Α. θα συνεχιστεί (θέλουμε και μια αύξηση του τζίρου). Πάμε να δούμε τα κρίσιμα επίπεδα των δύο δεικτών. 

FTSE 25

Ο δείκτης έκλεισε την Παρασκευή στις 1.627,3 μονάδες, με ανάγκη άμεσης επιστροφής υψηλότερα των 1.645 – 1.655 μονάδες. Μια τέτοια επιστροφή θα οδηγήσει το δείκτη στα επίπεδα των 1.740 -  1.750 μονάδων. Και αν υπάρχει ένας ακόμη μεγαλύτερος στόχος για το δείκτη, στα πλαίσια του παραπάνω θετικού σεναρίου. Είναι ο δείκτης να καταφέρει κατά τις επόμενες εβδομάδες να κινηθεί προς τις καθοριστικές αντιστάσεις στα επίπεδα των 1.850  - 1.860 μονάδων, σε μα αντίδραση περίπου 15% από τα τρέχοντα επίπεδα!

Σημειώνεται πως όσο ο δείκτης παραμένει χαμηλότερα των 1.645 – 1.655 μονάδων, ανά πάσα στιγμή μπορεί να δούμε αισθητά χαμηλότερα επίπεδα. Χαμηλότερα και από τα πρόσφατα χαμηλά των 1.550 – 1.560 μονάδων!!!!

Τραπεζικός Δείκτης 

Με το δείκτη να κλείνει την Παρασκευή στις 426 μονάδες, κοντά στα πρόσφατα ιστορικά χαμηλά. Οι δύο άμεσοι στόχοι, για να αρχίσουμε να ελπίζουμε. Είναι μια πρώτη επιστροφή υψηλότερα των 455 – 450 μονάδων. Και εν συνεχεία η επιστροφή υψηλότερα των 465 – 470 μονάδων, δύο ζεύγη σημαντικών αντιστάσεων. Μια τέτοια διπλή διάσπαση θα μπορούσε να οδηγήσει σε ένα ράλι ακόμη και 25% από τα τρέχοντα επίπεδα!!!

Τώρα όσον ο δείκτης παραμένει χαμηλότερα των προαναφερθέντων επιπέδων, η εικόνα παραμένει πλήρως αρνητική, με μεγάλες πιθανότητες να γράψει, νέα ιστορικά χαμηλά. Σημαντικά χαμηλότερα των πρόσφατων ιστορικών χαμηλών, των 401 μονάδων, με ότι αυτό σημαίνει για τις τιμές των τραπεζικών μετοχών.

 

 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!!!!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....