Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

 

Ο Κυνηγός

Η "παραχρηματιστηριακή" και όχι μόνο στήλη του GFF

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

FTSE 25: Στην κόψη του ξυραφιού η αγορά ... Εδώ και τώρα επιστροφή υψηλότερα των 2.050 – 2.060 μονάδων ….

00:01 - 07/03/18

 

 

Αν θα δίναμε ένα δεύτερο τίτλο στο σημερινό σχόλιο, αυτά θα ήταν «Και τώρα αγχωνόμαστε ….» …. Έχοντας λοιπόν αναφερθεί στην οριακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο τραπεζικός δείκτης και ο ΓΔ (δοκιμάζονται οι πολύ ισχυρές στηρίξεις των 790 – 800 μονάδων), θα αναφερθούμε σήμερα στον FTSE 25, με τη διαγραμματική εικόνα και εδώ να βαραίνει όλο και πιο πολύ και την ανησυχία μας για την πορεία της αγοράς να αυξάνεται. Υπάρχει λοιπόν ανάγκη άμεσης αντίδρασης και επιστροφής του FTSE 25 υψηλότερα των 2.050 – 2.060 (χθεσινό κλείσιμο 2.041,62 μονάδες, +0,63%) και εν συνεχεία υψηλότερα των 2.080 μονάδων. Και χωρίς καμία διάθεση υπερβολής, ο χρόνος μετράει αντίστροφα και αυτή η επιστροφή θα πρέπει να συμβεί άμεσα. Σε διαφορετική περίπτωση πάμε για χαμηλότερα, με τις επόμενες στηρίξεις – στόχος στα επίπεδα των 1.930 – 1.940 μονάδων και των 1.900 μονάδων, δηλαδή περιθώρια πτώσης περίπου 7% (μια πτώση η οποία θα μπορούσε να συμβεί και σχετικά βίαια λόγω και της έλλειψης στηρίξεων). Και χωρίς να είναι καταστροφή αυτό το σενάριο (αφού τα χρηματιστήρια τα έχουν αυτά), το χειρότερο είναι ότι μια τέτοια πτώση θα αρχίσει να δημιουργεί ερωτηματικά για τη θετική μακροπρόθεσμη τάση της αγοράς.

Κλείνοντας πάντως θα επαναλάβουμε κάτι. Ότι από αισθητά υψηλότερα επίπεδα είχαμε προειδοποιήσει για το ενδεχόμενο η αγορά να διορθώσει μέχρι τις τρέχουσες στηρίξεις των 790 – 800 μονάδων, όπου και πλέον βρίσκεται η αγορά. Βέβαια και βλέποντας και τις έκτακτες ειδήσεις που έχουν προκύψει (για παράδειγμα τον κίνδυνο παγκόσμιου εμπορικού πολέμου και τα ελληνοτουρκικά) δεν κρύβουμε ότι αρχίζουμε να ανησυχούμε μήπως η τελευταία αυτή διόρθωση λάβει πιο απειλητικές διαστάσεις και κινδυνεύσει η μέχρι νεοτέρας θετική μακροπρόθεσμη τάση.

FTSE 25

FTSE 25 (με εβδομαδιαία δεδομένα)

 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!!!!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....