Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

 

Ο Κυνηγός

Η "παραχρηματιστηριακή" και όχι μόνο στήλη του GFF

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

Πάντα κάτι γίνεται .. Και το μεγάλο ερώτημα …

00:01 - 07/04/17

 

Αν και από στελέχη της κυβέρνησης διαψεύστηκε, με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον ακούσαμε και εμείς τις πληροφορίες ότι το ΔΝΤ βάζει νέα εμπόδια, ζητώντας αυτή τη φορά όλα τα νέα μέτρα να ισχύσουν από το 2018. Ισχύει δεν ισχύει αυτό, το μόνο σίγουρο είναι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό. Σχεδόν κάθε φορά που φαίνεται να είμαστε κοντά σε μια συμφωνία, ξαφνικά κάτι συμβαίνει, με το ΔΝΤ και τον Β. Σόιμπλε να φαίνεται να βρίσκονται σε πλήρη συνεννόηση, δημιουργώντας τον τελευταίο καιρό, προβλήματα στη διαπραγμάτευση (ασχέτως των μεγάλων λαθών που έχει κάνει η ελληνική κυβέρνηση).

 

Και το ακόμη πιο πονηρό και πιθανόν ανησυχητικό είναι ότι Σόιμπλε – ΔΝΤ καθυστερούν την αξιολόγηση, κρατώντας παράλληλα χαμηλούς τόνους.

 

Για παράδειγμα οι χθεσινές δηλώσεις των Σόιμπλε και εκπροσώπου του ΔΝΤ, όπου ναι μεν είπαν ότι βρισκόμαστε σε καλό δρόμο, αλλά την ίδια ώρα μίλησαν για αρκετά ακόμη που πρέπει να γίνουν. Δηλαδή κάτι σαν … «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε».

 

Και αναρωτιόμαστε τώρα εμείς. Αυτό συμβαίνει για μπροστά μας βρίσκεται το κακό ή το καλό σενάριο, αν μπορεί κανείς να το πει αυτό, αφού οι καθυστερήσεις διαλύουν την ελληνική οικονομία.

 

Ποιό είναι το καλό; Ότι οι ξένοι έχουν αποφασίσει να δώσουν κάτι σημαντικό στο χρέος (μια πολύ μεγάλη ρύθμιση με πάγωμα του χρέους για 10-15 χρόνια), αλλά δεν θέλουν σε καμία περίπτωση αυτό να συμβεί τώρα και κυρίως πριν τις γερμανικές εκλογές. Πιθανόν να μην θέλουν αυτό να δοθεί στην κυβέρνηση Σύριζα, την οποία κανείς δεν εμπιστεύεται, ειδικά μετά τα όσα έχουν συμβεί τα τελευταία δύο χρόνια.

 

Υπάρχει όμως δυστυχώς και το κακό σενάριο. Ότι η χώρα θα πάει μέχρι το φθινόπωρο έτσι … δηλαδή θα σέρνεται. Θα πληρώσει με ίδια χρήματα τη δόση του Ιουλίου (με την οικονομία να στεγνώνει) και μετά το φθινόπωρο θα υπάρξουν στη χώρα ραγδαίες εξελίξεις (πιθανόν και σε σχέση με κάποιες εξελίξεις στην ευρωζώνη).

 

Ειλικρινά δε μας αρέσει να κινδυνολογούμε. Ούτε ασπαζόμαστε τις θεωρίες συνομωσίας. Αλλά θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς. Όσο η χώρα σέρνεται τόσο πιο κοντά έρχεται το ατύχημα. Το πιθανότερο είναι ότι αυτό δε θα συμβεί τώρα. Αλλά συνεχώς μπαίνουν οι βάσεις για να συμβεί αυτό κάποια στιγμή, σε μια χώρα της οποίας η πραγματική οικονομία αργοπεθαίνει ημέρα με την ημέρα. Και δυστυχώς έτσι όπως το πάμε και με δεδομένη τη ζημία η οποία γίνεται από τις συνεχείς καθυστερήσεις (σχεδόν κάθε 12 με 18 μήνες, έχουν μια νέα κρίση η οποία διαρκεί περίπου 6 με 8 μήνες – με τη χώρα να βρίσκεται σε πλήρη αβεβαιότητα), ακόμη και συμφωνία να υπάρξει τώρα (το πιθανότερο κάπου στο Μάιο – Ιούνιο), η χώρα σε μερικούς μήνες και κάπου στις αρχές του 2018, θα έχει να αντιμετωπίσει και πάλι τα ίδια.    

 

Τα πράγματα λοιπόν είναι εξαιρετικά σοβαρά. Ας ευχηθούμε να συμβεί το καλό σενάριο. Αλλά δεν κρύβουμε ότι είμαστε αρκετά ανήσυχοι για το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα στη χώρα, τα επόμενα 1-2 χρόνια …

 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!!!!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....