Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

 

Ο Κυνηγός

Η "παραχρηματιστηριακή" και όχι μόνο στήλη του GFF

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

Τραπεζικός Δείκτης: Αθόρυβα προσπαθεί για τη υπέρβαση (με τζίρους πάντως που δεν πείθουν)

00:01 - 07/06/18

 

 

Σε γενικές γραμμές, ελεγχόμενη πτώση χθες για τον τραπεζικό δείκτη (893,31 μονάδες, -1,09%), μια ελεγχόμενη πτώση η οποία ήλθε μετά από ένα γενικά αθόρυβο 5 στα 5, μια αντίδραση περίπου 13% που ξεκίνησε στις 30/05 (κλείσιμο στις 29/05 τις 794 μονάδες – είχανε προηγηθεί 10 πτώσεις σε 11 συνεδριάσεις!!!). Και κάπου εδώ θα φανεί αν η τελευταία άνοδος ήταν απλά αντίδραση από τα πρόσφατα χαμηλά ή κάτι περισσότερο, με τις  τραπεζικές μετοχές να μπαίνουν σε ένα νέο ανοδικό trend, επηρεάζοντας φυσικά και τη συνολική πορεία της αγοράς (με δεδομένο ότι και ο ΓΔ βρίσκεται στα όρια των δικών του ισχυρών αντιστάσεων – από τις 790 μέχρι τις 810 υπάρχει σειρά πολύ ισχυρών αντιστάσεων).

Ο βασικός στόχος λοιπόν για τον τραπεζικό δείκτη είναι να επιστρέψει και να σταθεροποιηθεί ο δείκτης υψηλότερα των 900 – 905 μονάδων (κάτι το οποίο δειλά έχει αρχίσει να προσπαθεί η μετοχή κατά τις τελευταίες ημέρες), μια σταθεροποίηση η οποία θα είναι η βάση για να αρχίσουν να ανεβάζουν στροφές οι τράπεζες (επηρεάζοντας συνολικά την αγορά). Είναι χαρακτηριστικό πως υψηλότερα των προαναφερθέντων επιπέδων, ο επόμενος στόχος είναι οι αντιστάσεις στα επίπεδα των 945 – 950 μονάδων. Τώρα με βάση την παραμονή υψηλότερα των 900 - 905 μονάδων, υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να μιλήσουμε πέραν των αντιστάσεων στις 950 μονάδες και για τις γνωστές πολύ ισχυρές αντιστάσεις στις 990 – 1.000 μονάδες, αντιστάσεις στις οποίες δύο φορές ο δείκτης έχει ολοκληρώσει την άνοδο του κατά τους τελευταίους μήνες.  

Ο μεγάλος στόχος λοιπόν σε αυτή τη φάση είναι η παραμονή υψηλότερα των 900 – 905 μονάδων. Και με βάση αυτήν την παραμονή μπορεί να έχουμε το καλό σενάριο που περιγράψαμε παραπάνω.

Τώρα στην περίπτωση που η αγορά στα βραχυπρόθεσμα επίπεδα ταλαιπωρηθεί και δεν επιτευχθεί η επιστροφή υψηλότερα των 900 - 910 μονάδων, σε καμία περίπτωση ο δείκτης δεν πρέπει να χάσει τις 860 – 870 μονάδες, στηρίξεις μεγάλης σημασίας για τη μετέπειτα πορεία του δείκτη και γενικά της αγοράς. Σε αντίθετη περίπτωση, η μιζέρια θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο, με κίνδυνο πτώσης ακόμη χαμηλότερα από τα πρόσφατα χαμηλά των 780 – 790 μονάδων (δηλαδή μια σημαντική πτώση σε σχέση με τις τρέχουσες τιμές).   

Τραπεζικός Δείκτης

 

ΓΔ

Εν συντομία τώρα, όλα τα παραπάνω συμβαίνουν την ώρα που ο ΓΔ προσπαθεί για τη δική του μεγάλη υπέρβαση, τη διάσπαση των αντιστάσεων στα επίπεδα των 800 – 810 μονάδων (επίσης δειλά δοκιμάζονται τις τελευταίες ημέρες). Και η σημασία αυτών των αντιστάσεων είναι τόσο μεγάλη, που θεωρούμε πως δύσκολα θα διασπαστούν σε αυτό το χρονικό σημείο, ειδικά με τόσο χαμηλούς τζίρους όπως αυτούς των τελευταίων ημερών. Και με το σενάριο της παλινδρόμησης της αγοράς κοντά στα τρέχοντα επίπεδα να είναι αρκετά πιθανό, σε σχέση με τα όσα σημειώνονται στο GFF, για να κάνει την υπέρβαση η αγορά μας, απαιτούνται θετικές ειδήσεις, οι οποίες θα βγάλουν νέους αγοραστές, οι τζίροι θα αυξηθούν και οι βασικοί δείκτες θα διασπάσουν τις αντιστάσεις κλειδί που αναφέραμε παραπάνω.

 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!!!!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....