Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

 

Ο Κυνηγός

Η "παραχρηματιστηριακή" και όχι μόνο στήλη του GFF

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

Περί τιμών στόχου …..

00:01 - 07/11/17

 

Η έκθεση της Bank of America και η μεγάλη μείωση των τιμών στόχων ήταν ο κύριος λόγος για την κακή συμπεριφορά που είχανε χθες οι τραπεζικές μετοχές, οι οποίες αν και σε απόσταση από το χαμηλό ημέρας και πάλι έκλεισαν με μεγάλες απώλειες 2,27%, σε συνέχεια της προβληματικής συνεδρίασης των τελευταίων εβδομάδων  - μηνών.

 

Νιώθουμε λοιπόν την ανάγκη να γράψουμε σήμερα μερικά πράγματα. Δεν πιστεύουμε ότι ντε και καλά οι τιμές στόχου είναι πάντα εκ του πονηρού. Για την ακρίβεια πιστεύουμε το ακριβώς αντίθετο. Ότι τις περισσότερες φορές δεν έχουν δόλο. Σπανίως πιστεύουμε (αλλά και το γνωρίζουμε), οι αναλυτές των μεγάλων επενδυτικών τραπεζών παίρνουν εντολές να βγάλουν αναλύσεις κατά παραγγελία. Όχι ότι δε γίνονται αυτά, αλλά δεν είναι πλειοψηφία όπως πιστεύει ο κόσμος.

 

Ωστόσο έχει αποδειχθεί ότι υπάρχουν 3 βασικά προβλήματα με τη διαδικασία των αναλύσεων και των τιμών στόχων.

 

Πρώτων ότι σχεδόν πάντα οι τιμές τρέχουν πίσω από την αγορά. Πηγαίνει η αγορά καλά. Οι τιμές στόχοι είναι υψηλοί. Και κατά μέσο όρο όσο οι αγορές ανεβαίνουν, τόσο ανεβαίνουν και οι τιμές στόχοι. Πηγαίνει η αγορά άσχημα …. Μειώνουμε τις τιμές στόχους.

 

Δεύτερον, τις περισσότερες φορές και φοβούμενοι να διαφοροποιηθούν, οι απόψεις των αναλυτών είναι σχεδόν παρόμοιες. Όλοι μαζί είναι αισιόδοξοι. Όλοι μαζί απαισιόδοξοι. Και πάλι αυτό δεν είναι κανόνας, αλλά η εμπειρία πάρα πολλών ετών και όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και διεθνών, έχει δείξει ότι ακολουθώντας την αγορά, σχεδόν όλοι οι αναλυτές δίνουν παρόμοιες εκτιμήσεις, με μικρές διαφοροποιήσεις.

 

Τρίτον και κατά την άποψη μας το πιο σοβαρό. Ότι είναι ξεκάθαρό ότι οι εκθέσεις αυτές διαρρέουν σε κάποιους πολλές ημέρες πριν τις επίσημες ανακοινώσεις (ουσιαστικά μιλάμε για το ζήτημα της προνομιακής πληροφόρησης). Αυτός είναι και ο λόγος που πολλές φορές αυτές οι εκθέσεις φαίνεται ξεκάθαρα ότι ήταν προεξοφλημένες. Κάποιοι λοιπόν γνωρίζοντας τις εκθέσεις, κάνουν τις αντίστοιχες κινήσεις νωρίτερα …. Και κάπως έτσι πάρα πολλές φορές οι αντίστοιχες κινήσεις των αγορών – μετοχών ολοκληρώνονται με τη δημοσίευση των εκθέσεων. Και στη λογική λοιπόν αυτή και μετά τα προβλήματα που προκάλεσε η έκθεση της JP Morgan για τις ελληνικές τράπεζες, δε θα αποκλείαμε κάπου εδώ να έχουμε κάποια αντίδραση. Οι επενδυτές γνώριζαν την εν λόγω έκθεση. Πούλησαν τις τελευταίες συνεδριάσεις και κάπου εδώ θα μπορούσαμε να έχουμε μια αντίδραση.

 
 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!!!!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....