Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

 

Ο Κυνηγός

Η "παραχρηματιστηριακή" και όχι μόνο στήλη του GFF

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

Stoxx600: Όλα δείχνουνε πως οι ευρωπαϊκές μετοχές μπορούν με ευκολία να χάσουν άλλο 10%

00:01 - 07/12/18

 

 

Χθες είχαμε αναφερθεί στην κρισιμότητα της διαγραμματικής εικόνας του S&P 500, με ανησυχία συνολικά για την πορεία των παγκόσμιων χρηματιστηρίων δεδομένης και της σημασίας της Wall Street στην πορεία των παγκόσμιων χρηματιστηρίων. Σήμερα θα συνεχίσουμε τις διεθνείς αγορές και συγκεκριμένα με τα της Ευρώπης και τον Stoxx600.

 

Μια Ευρώπη που εντελώς αθόρυβα βρίσκεται σε πτωτικό trend, εδώ και αρκετό καιρό. Και αυτό φαίνεται από τις αποδόσεις των βασικών δεικτών, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα τον DAX, ο οποίος όπως είχαμε σχολιάσει και χθες και εντελώς αθόρυβα, βρίσκεται περίπου 17,18% χαμηλότερα από τα υψηλά έτους (που είναι και τα ιστορικά υψηλά).

Όσον αφορά τον Stoxx600 (επί της ουσίας τις 600 μεγαλύτερες ευρωπαϊκές εταιρείες), ο δείκτης από τα υψηλά του Φεβρουαρίου καταγράφει απώλειες 13%, με τη διαγραμματική εικόνα να είναι εξαιρετικά επιβαρυμένη και τις ενδείξεις να είναι πως το πτωτικό trend θα συνεχιστεί. Ειδικότερα με την τρέχουσα του δείκτη να είναι οι 356-358 μονάδες, όλα δείχνουν πως δύσκολα θα αποφευχθεί μια πτώση μέχρι τις ισχυρές στηρίξεις στα επίπεδα των 315 – 320 μονάδες, δηλαδή περίπου 10% χαμηλότερα από τα τρέχοντα επίπεδα.  Και υπάρχει ανησυχία πως η πτώση μπορεί και να μην σταματήσει εκεί. Για την ιστορία και αν και πολύ πρόωρο. Απώλεια και των τελευταίων αυτών στηρίξεων, υπάρχει κίνδυνος πτώσης μέχρι τις στηρίξεις στις 257 μονάδες!!!! δηλαδή 27% από τα τρέχοντα επίπεδα!!! Και χωρίς να θέλουμε να κινδυνολογήσουμε, μπορεί και ευχόμαστε η πτώση να μην λάβει τόσο μεγάλες διαστάσεις, ωστόσο δεν μπορούμε να παραβλέψουμε πως η διαγραμματική εικόνα των ευρωπαϊκών μετοχών είναι αρκετά αρνητική. Και κάτι αντίστοιχο συμβαίνει στα περισσότερα διεθνή χρηματιστήρια.

Φυσικά, υπάρχει πάντα η ελπίδα πως οι αγορές θα μας εκπλήσσουνε και το παραπάνω σενάριο δεν θα συμβεί. Αν λοιπόν θέλουμε να μιλήσουμε  για μια σημαντική βελτίωση της διαγραμματικής εικόνας, το πρώτο ζητούμενο είναι μια ισχυρή αντίδραση και επιστροφή υψηλότερα των 364 – 365 μονάδων (το είχε ανεπιτυχώς προσπαθήσει προσφάτως ο δείκτης) και των μακροπρόθεσμων αντιστάσεων στα επίπεδα των 371 – 372 μονάδων.  

ΥΓ: Το άρθρο είχε γραφθεί τα ξημερώματα της Τετάρτης προς Πέμπτης και πριν το χθεσινό -3% των ευρωπαϊκών μετοχών.

 

 

 

 

 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!!!!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....