Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

 

Ο Κυνηγός

Η "παραχρηματιστηριακή" και όχι μόνο στήλη του GFF

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

«Μην αναγκαστούμε στο τέλος»

00:01 - 08/03/18

 

 

Στο ζήτημα του σεναρίου της επέκτασης του μνημονίου θα αναφερθούμε σήμερα, όπου και με βάση τις δικές μας πληροφορίες, ούτε από την ελληνική κυβέρνηση και ούτε από την πλευρά των δανειστών έχει τεθεί στο ελάχιστο ένα τέτοιο ζήτημα. Και όπως όλοι καταλαβαίνουμε, αυτό είναι κάτι που ούτε θέλει να σκεφτεί η κυβέρνηση, αφού είναι ξεκάθαρο πως στις πιθανές εκλογές του φθινοπώρου, αυτό που κυρίως θα θέλει να «πουλήσει» θα είναι το τέλος των μνημονίων (όπως τέλος πάντων θα επιχειρήσει να το παρουσιάσει η κυβέρνηση).

 

Όπως βέβαια έχει δείξει η ιστορία της ελληνικής κρίσης, όλα αυτά είναι σκέψεις και πολλές φορές «λογαριάζουμε χωρίς τον ξενοδόχο».

 

Οφείλουμε λοιπόν να προειδοποιήσουμε ότι η όλη κατάσταση αρχίζει να θυμίζει ένα μίνι 2014. Αν λοιπόν η κυβέρνηση αρχίσει να χάνει το παιχνίδι της δημοσιονομικής πειθαρχίας και να προσλαμβάνει για παράδειγμα κόσμο εδώ και εκεί, οι στόχοι να μην επιτυγχάνονται και γενικά η χώρα να μπει σε μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο (δε λέμε πως αυτό θα συμβεί σίγουρα, αλλά αρχίζει να υπάρχει κίνδυνος), οι δανειστές το πιθανότερο είναι ότι θα παγώσουν τις όποιες αποφάσεις. Θα οδηγήσουν τα πράγματα σε μια παράταση του τρέχοντος προγράμματος (για παράδειγμα μέχρι το τέλος του 2018 ή στις αρχές του 2019), έτσι ώστε οι τελικές αποφάσεις να ληφθούν από την επόμενη κυβέρνηση.

 

Διευκρινίζουμε πως σε καμία περίπτωση δε θέλουμε να συμβεί κάτι τέτοιο. Όχι γιατί νοιαζόμαστε για το πολιτικό κόστος της κυβέρνησης (μήπως δηλαδή πάει σε εκλογές το Σεπτέμβριο χωρίς να έχει τελειώσει το τρέχον πρόγραμμα). Αλλά γιατί ένα τέτοιο σκηνικό, θα είναι ένα νέο πισωγύρισμα για την ελληνική οικονομία. Όχι τόσο μεγάλο όσο αυτά των προηγούμενων ετών. Αλλά σίγουρα θα είναι ένα πισωγύρισμα αρκετών μηνών. Και επιτέλους, ας καταλάβουνε σε αυτήν την κυβέρνηση ότι η χώρα δεν αντέχει άλλα πισωγυρίσματα. Γιατί φθάσαμε στο 2018 και οι περισσότεροι δείκτες βρίσκονται εκεί που βρίσκονταν το 2014. Με μια φτωχή ανάπτυξη (η μικρότερη στην Ευρώπη στο 4ο τρίμηνο σε σχέση με το 3ο τρίμηνο – αυτό να μην το παραβλέπουμε) και με μια ελληνική οικονομία που ναι μεν έχει δει τα χειρότερα, αλλά επί της ουσίας βρίσκεται σε μια μιζέρια διαρκείας, χωρίς να μπορεί να πετύχει μεγάλους – πραγματικού – ρυθμούς ανάπτυξης, που μόνο με αυτούς θα βγει πραγματικά η χώρα από την κρίση και θα βελτιωθεί πραγματικά η κατάσταση των ελληνικών νοικοκυριών.  

 

 

Wall Street: Ένα ενδιαφέρον στατιστικό

 

 

Και στα πλαίσια των συχνών μας σχολίων για τις διεθνείς αγορές, να κλείσουμε με ένα ενδιαφέρον στατιστικό για τη Wall Street και γενικά τις διεθνείς αγορές. Ότι ο Φεβρουάριος ήταν ο πρώτος μήνας μετά από 15 σερί ανοδικών, κατά τον οποίο η Wall Street έκλεισε με απώλειες. Και να κρατήσουμε ότι το σερί των 15 συνεχόμενα ανοδικών μηνών ήταν το μεγαλύτερο στην ιστορία!

 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!!!!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....