Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

 

Ο Κυνηγός

Η "παραχρηματιστηριακή" και όχι μόνο στήλη του GFF

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

Τα βλέμματα στις στηρίξεις

00:01 - 09/02/18

 

 

Με φόντο και την αναμενόμενη κατά την άποψη μας διόρθωση στις διεθνείς αγορές και αν και η μακροπρόθεσμη τάση παραμένει θετική, συνεχίζουμε να πιστεύουμε πως βραχυπρόθεσμα η αγορά μας θα ταλαιπωρηθεί. Γενικά οι διεθνείς αγορές φαίνεται ότι έχουνε περαιτέρω ταλαιπωρία μπροστά τους (είδαμε τη συνέβη χθες – προχθές είχαμε αναφερθεί σε συγκεκριμένα επίπεδα για τη Wall Street), κάτι το οποίο το πιθανότερο είναι ότι θα επηρεάσει και το ελληνικό χρηματιστήριο (πάντα βραχυπρόθεσμα).

Αν και είμαστε λοιπόν αρκετά αισιόδοξοι για την πορεία της αγοράς κατά τους επόμενους μήνες, σε αυτή τη φάση θα μείνουμε κυρίως στην ανάγκη το Χ.Α. να αποφύγει τα χειρότερα, μένοντας υψηλότερα καθοριστικών στηρίξεων έτσι ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα και κυρίως για να μην κινδυνεύσει η θετική μακροπρόθεσμη τάση της αγοράς μας.   

 

ΓΔ

Ξεκινώντας με το ΓΔ,  οι επόμενες ισχυρές στηρίξεις είναι στα επίπεδα των 820 και κυρίως των 810 και 780 – 790 μονάδων (κλείσιμο χθες στις 841,37 μονάδες, -1,01%). Και ειδικά όσον αφορά τα τελευταία αυτά επίπεδα (780 – 790 μονάδων), είναι εξαιρετικά σημαντικό να μη χαθούν κατά το προσεχές διάστημα (βέβαια σε καμία περίπτωση να θεωρείται δεδομένο ότι θα προσεγγιστούν – η μακροπρόθεσμη τάση παραμένει θετική).

Φυσικά υπάρχει πάντα και το θετικό σενάριο (μπορεί απλώς πρώτα να έχει προηγηθεί μια περαιτέρω πτώση) και έτσι με βάση την παραμονή υψηλότερα των παραπάνω επιπέδων και διασπώντας τις 860 μονάδες (ισχυρή αντίσταση), ο δείκτης μπορεί ανά πάσα στιγμή να δοκιμάσει και πάλι να διασπάσει τις ισχυρές αντιστάσεις στις 900 – 910 μονάδες, όπου δύο φορές προσφάτως κόλλησε η αγορά και είχαμε το γύρισμα των τιμών.  

 

Τραπεζικός Δείκτης   

Τώρα όσον αφορά τον τραπεζικό δείκτη ….. Το πρώτο μέλημα εδώ είναι να μη χαθούν οι στηρίξεις στα επίπεδα των 940 – 950 μονάδων (έκλεισε στα όρια αυτών – κλείσιμο 941,70 μονάδες, -2,06%). Ωστόσο επειδή μιλάμε για ένα σενάριο μιας κάπως μεγαλύτερης διόρθωσης, ανάχωμα στο να μη χαλάσει η θετική μακροπρόθεσμη εικόνα είναι οι στηρίξεις στα επίπεδα των 900 και 870 – 880 μονάδων. Όσο ο τραπεζικός δείκτης μένει υψηλότερα αυτών των στηρίξεων η διαγραμματική εικόνα παραμένει πλήρως ελεγχόμενη. Και όπως αρκετές φορές έχουμε γράψει, με βάση την παραμονή υψηλότερα των 940 – 950 μονάδων, ο δείκτης μπορεί να κινηθεί προς αισθητά υψηλότερα επίπεδα, με επόμενο μεσοπρόθεσμο στόχο (με βάση την παραμονή υψηλότερα των 940 – 950 μονάδων) τις αντιστάσεις στα επίπεδα των 1.070 μονάδων.

 

FTSE 25

Τέλος δε μπορούμε να μην αναφερθούμε στον FTSE 25. Εδώ ο μεγάλος στόχος για το δείκτη είναι να μη χαθούν το προσεχές διάστημα οι στηρίξεις στα επίπεδα των 2.065 – 2.070 μονάδων ή στη χειρότερη οι 2.035 – 2.045 μονάδες (κλείσιμο στις 2.133 μονάδες, -1,14%). Σε γενικές γραμμές αναφερόμαστε σε μια περαιτέρω διόρθωση περίπου 5 με 6%, χωρίς να κινδυνεύει καθόλου η θετική μακροπρόθεσμη τάση και με δυνατότητα ανά πάσα στιγμή τα χαμόγελα στην αγορά  να επιστρέψουν.

 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!!!!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....