Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

 

Ο Κυνηγός

Η "παραχρηματιστηριακή" και όχι μόνο στήλη του GFF

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

Προς στιγμήν δεν πείθει …. Αλλά  

00:01 - 09/03/18

 

 

«Προς στιγμήν δεν πείθει» αυτό είναι το σχόλιο που θα κάναμε για τη χθεσινή συνεδρίαση στο Χ.Α. (όπως βέβαια σχεδόν πάντα συμβαίνει στις πρώτες ανόδους, μετά από αντίστοιχες πτώσεις), αν και σίγουρα μια πρώτη αντίδραση στις ισχυρές στηρίξεις των 790  - 800 μονάδων ήταν ένα πρώτο μεγάλο βήμα. Φυσικά χρειάζεται και συνέχεια και αυξημένο τζίρο, αφού σε καμία περίπτωση δεν αρκούν τα χθεσινά 39εκ ευρώ. Βέβαια να σημειωθεί ότι κατά την τελευταία ώρα της Πέμπτης, ο τζίρος αυξήθηκε αρκετά και αυτό ήταν ένα πρώτο καλό νέο (θέλουμε θα δούμε σήμερα πως συμπεριφερθεί η αγορά).  

Πάμε τώρα στο ποιά είναι τα επόμενα ζητούμενα αν θέλουμε να μιλήσουμε για βελτίωση της κατάστασης. Πρώτον και όσον αφορά το ΓΔ, με βάση την παραμονή υψηλότερα των 790 – 800 μονάδων (αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα σε αυτή τη φάση – κλείσιμο χθες στις 812,53 μονάδες, +1,77%), οι επόμενες αντιστάσεις στόχος είναι στις 825 – 830, 840 και μετά στις 850 μονάδες. Αξίζει να αναφέρουμε πως διαδοχικές διασπάσεις αυτών των αντιστάσεων θα μας κάνουνε να μιλήσουμε για το θετικό σενάριο της αγοράς, με τη συζήτηση για τις πολύ ισχυρές αντιστάσεις των 900 – 910 μονάδων (σε αυτές ουσιαστικά ολοκληρώθηκε η πτώση) να ανοίγει και πάλι.

ΓΔ

Ειδική αναφορά θα πρέπει να γίνει στον FTSE 25, όπου το μεγάλο ζητούμενο για ολόκληρη την αγορά είναι να μείνει ο δείκτης υψηλότερα των 2.080 - 2.085 μονάδων, οριακά υψηλότερα των οποίων έκλεισε χθες (2.088,61 μονάδες, +1,92%).  Και με βάση αυτήν την παραμονή, η αγορά συνολικά μπορεί να αφήσει πίσω τα χειρότερα και σταδιακά να επιστρέψει υψηλότερα των αντιστάσεων στα επίπεδα των 2.120 και 2.150 μονάδων. Και φυσικά αυτό το σενάριο συνδέεται με το σενάριο της ανόδου του ΓΔ μέχρι τις αντιστάσεις στα επίπεδα των 900 μονάδων που περιγράψαμε παραπάνω.  

FTSE 25

Τέλος και εν συντομία θα αναφέρουμε ότι η πιο επιβαρυμένη εικόνα είναι αυτή του τραπεζικού δείκτη, ο οποίος έκλεισε χθες στις 862,93 μονάδες, με τεράστια ανάγκη ο δείκτης να επιστρέψει το συντομότερο δυνατόν υψηλότερα των 890 – 900 μονάδων, έτσι ώστε να απομακρυνθεί το αρνητικό σενάριο μιας περαιτέρω μεγάλης πτώσης, η οποία και φυσικά θα συνδυαστεί με ένα συνολικά κακό κλίμα στο Χ.Α.

Τραπεζικός Δείκτης

 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!!!!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....