Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

 

Ο Κυνηγός

Η "παραχρηματιστηριακή" και όχι μόνο στήλη του GFF

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

Wall Street: Ένα ενδιαφέρον στατιστικό..

00:01 - 09/04/19

 

Με το πρώτο τρίμηνο να έχει τελειώσει και σιγά – σιγά να πλησιάζουμε στα μέσα του 4ου μήνα της χρονιάς. Σε ένα εντυπωσιακό ξεκίνημα των διεθνών χρηματιστηρίων, όπως σχολιάζουμε με κάθε ευκαιρία στο GFF.

Θα αναφερθούμε σε ένα πολύ ενδιαφέρον στατιστικό.

Ο S&P 500 λοιπόν από τις αρχές του 2019, καταγράφει άνοδο 14,4%.  Και με βάση τα επίσημα στατιστικά από το 1929!!!! Αυτό είναι το 4ο καλύτερο ξεκίνημα στην ιστορία της Wall Street.

Ενδιαφέρον όμως έχει να δούμε και κάτι άλλο. Ότι στις 2 από τις 4 άλλες φορές (1930, 1987) η χρονιά τελικά τελείωσε με σημαντικές απώλειες. Είναι χαρακτηριστικό πως το 1987, στις πρώτες 62 συνεδριάσεις της Wall Street είχε καταγραφεί μια εντυπωσιακή άνοδος 20,5%. Μια χρονιά η οποία τελικά έκλεισε με απώλειες 15%.

Αλλά και στις δύο άλλες φορές, αν και η χρονιά έκλεισε σε θετικό πρόσημο. Τα κέρδη των πρώτων μηνών σταδιακά χάθηκαν. Έτσι στην καλύτερη ποτέ επίδοση κατά τις πρώτες 62 συνεδριάσεις, το 1975. Το +20,5% του ΓΔ έγινε στο τέλος +8,6%.

Βέβαια θα πρέπει να σημειωθεί, πως στις 14 περιπτώσεις που η Wall Street ξεκίνησε τους πρώτους μήνες, με σημαντικά κέρδη.  Τις 12 χρονιές, στο τέλος του έτους καταγράφονταν επίσης κέρδη. Τις 6 σημαντικά μειωμένα. Τις 3 σχεδόν τα ίδια. Αλλά και τις 3 σημαντικά αυξημένα, όπως το 1995 και το 2013. 

Με τις διεθνείς αγορές λοιπόν να παίζουνε καθοριστικό ρόλο και για την πορεία του Χ.Α. (αν και εμείς έχουμε και το δικό μας story που παίζουνε κάποιοι ξένοι επενδυτές - αυτό μιας κυβερνητικής αλλαγής). Και αν και δεν κρύβουμε την ανησυχία μας, πως τα μάκρο από την παγκόσμια οικονομία δεν στηρίζουνε την τελευταία άνοδο των αγορών. Με ενδιαφέρον θα περιμένουμε να δούμε πως θα κυλίσει το υπόλοιπο 2019 για τα παγκόσμια χρηματιστήρια. 

 

 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!!!!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....