Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

 

Ο Κυνηγός

Η "παραχρηματιστηριακή" και όχι μόνο στήλη του GFF

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

Τουλάχιστον να αποφευχθούν τα χειρότερα

00:01 - 09/07/18

 

 

Όπως λίγο πολύ αναμέναμε εξελίσσονται τα πράγματα το καλοκαίρι στο Χ.Α., με όλο και πιο χαμηλούς καθαρούς τζίρους (επί της ουσίας ούτε μια φορά την προηγούμενη, πρώτη, εβδομάδα του Ιουλίου δεν πέρασε τα 30εκ ευρώ) και με τη διαγραμματική εικόνα να είναι οριακή, με κίνδυνο ανά πάσα στιγμή να χαθεί μια σειρά στηρίξεων και η αγορά να μπει σε ένα νέο πτωτικό trend.

 

Εξακολουθούμε να πιστεύουμε πως η παλινδρόμηση για τις επόμενες εβδομάδας και μέχρι τα τέλη καλοκαιριού είναι το πιθανότερο σενάριο. Ωστόσο, με τη διαγραμματική εικόνα να έχει επιβαρυνθεί σε τέτοιο βαθμό, υπάρχει κίνδυνος ανά πάσα στιγμή (με φόντο πιθανόν και κάποια περαιτέρω προβλήματα στις διεθνείς αγορές) η αγορά να φύγει αισθητά χαμηλότερα.

 

Και όπως αναφέρουμε και στον τίτλο, με το χρηματιστήριο να έχει αυτήν την εικόνα απαξίωσης, ο πρώτος και βασικός στόχος είναι να αποφευχθούν τα χειρότερα και η απώλεια μιας σειράς ισχυρών στηρίξεων.

 

Και εστιάζοντας στο ΓΔ, θα τονίσουμε την ανάγκη ο δείκτης να επιστρέψει άμεσα υψηλότερα των 760 – 765 μονάδων. Και λυπούμαστε που το λέμε, αλλά αυστηρώς διαγραμματικά, η παραμονή χαμηλότερα των προαναφερθέντων επιπέδων μπορεί ανά πάσα στιγμή να βάλει την αγορά σε ένα νέο πτωτικό trend. Ένα πτωτικό trend τουλάχιστον μέχρι τις στηρίξεις στα επίπεδα των 700 – 710 μονάδων. Απώλεια και αυτών, θα μπορούσε να περιπλέξει ακόμη περισσότερο τα πράγματα, στέλνοντας την αγορά στις ισχυρές – μακροπρόθεσμες – στηρίξεις στα επίπεδα των 640 – 650 μονάδων, σε ένα σενάριο που δε θέλουμε να φανταστούμε, μιας και θα είναι ένα μεγάλο πισωγύρισμα σε σχέση και με τα υψηλά στις αρχές του χρόνου και τις περίπου 900 μονάδες.   

 

Και μπορεί η αγορά να φαίνεται νεκρή (με τόσο χαμηλού τζίρους), τονίζουμε όμως και πάλι πως υπάρχει ανάγκη άμεσης αντίδρασης και επιστροφής υψηλότερα των 760 – 765 μονάδων, με την αγορά σε διαφορετική περίπτωση να είναι πολύ ύπουλη, με κίνδυνο ανά πάσα στιγμή να φύγει αισθητά χαμηλότερα, όπως γράψαμε και παραπάνω.  

 

ΓΔ

 

 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!!!!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....