Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

 

Ο Κυνηγός

Η "παραχρηματιστηριακή" και όχι μόνο στήλη του GFF

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

Οι τρέχουσες στηρίξεις & Οι 660 μονάδες από μια άλλη προσέγγιση

00:01 - 09/10/18

 

 
 

Ελπίζοντας πως επιτέλους θα υπάρξει μια ισχυρή αντίδραση, τόσο στις τραπεζικές μετοχές όσο και τις μη – τραπεζικές μετοχές οι οποίες και αυτές βρίσκονται σε έντονα διορθωτική κίνηση τις τελευταίες συνεδριάσεις (απόδειξη πως το πρόβλημα στο Χ.Α. είναι πιο βαθύ) και θα αρχίσει να βελτιώνεται κάπως αυτή η άθλια εικόνα της αγοράς κατά τις τελευταίες εβδομάδες.

Σήμερα θα σταθούμε στη σημασία των 660 μονάδων, τις οποίες ο ΓΔ τις τελευταίες ημέρες χάνει (κλείσιμο τη Δευτέρα στις 641,79 μονάδες, -2,61%). Την ώρα λοιπόν που ο ΓΔ δοκιμάζει τις στηρίξεις στις οποίες συνεχώς αναφερόμασταν εδώ και μήνες (640 – 650 μονάδες). Θα αναφερθούμε και στις 660 μονάδες, προσεγγίζοντας αυτό το επίπεδο, από μια άλλη σκοπιά τεχνικής ανάλυσης. Με βάση λοιπόν τη θεωρία των Fibonacci και πιάνοντας το ανοδικό trend από το Φεβρουάριο του 2016 μέχρι το Φεβρουάριο του 2018 (δηλαδή τις 900 μονάδες), οι 660 μονάδες είναι το 50% του trend. Τώρα με βάση αυτήν την προσέγγιση τεχνικής ανάλυσης, απώλεια τους θα οδηγήσει την αγορά στο «golden ratio» (61,8% της τάσης), που είναι οι 610 μονάδες !!!, χάνοντας φυσικά και στις γνωστές στηρίξεις στα τρέχοντα επίπεδα των 640 μονάδων.

Με βάση λοιπόν τα όσα αναφέρουμε παραπάνω, η αγορά κινδυνεύει να καταγράψει μια περαιτέρω πτώση περίπου 6% από τα τρέχοντα επίπεδα, ελπίζοντας πως αν συμβεί αυτό, τουλάχιστον στις 600 με 610 μονάδες θα ολοκληρωθεί η πτώση.

Και το λέμε αυτό θυμίζοντας κάτι άλλο βασικό. Πως με τα επίπεδα των 700 – 710 μονάδων και με την οριστική απώλεια τους (εφόσον δεν έχουμε άμεσα μια εντυπωσιακή αντίδραση της αγοράς), συνδέεται η μακροπρόθεσμη τάση της αγοράς. Και δυστυχώς αρχίζουμε πλέον να μπαίνουμε στη λογική να μιλάμε για οριστική αναστροφή της μακροπρόθεσμης τάσης της αγοράς από θετική σε αρνητική (αυτό δεν είναι τόσο απλό όσο ακούγεται και ούτε αναφερόμαστε σε βραχυπρόθεσμη ή μεσοπρόθεσμη τάση). Και αυτός είναι ο λόγος που εκφράσαμε παραπάνω την αισιοδοξία μας, πως στο αρνητικό σενάριο η πτώση θα σταματήσει στις 600 με 610 μονάδες και δε θα μιλήσουμε για ακόμη χαμηλότερα επίπεδα (θέλουμε να είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι πως δε θα συμβεί το ακόμη πιο αρνητικό σενάριο).

ΓΔ

ΓΔ (με εβδομαδιαία δεδομένα)

ΓΔ (με μηνιαία δεδομένα - στο απόλυτο διάγραμμα για συμπεράσματα για τη μακροπρόθεσμη τάση, τα πάντα είναι αρνητικά, εν αναμονή και ενός ακόμη "σπασίματος" στους ΚΜΟ)

 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!!!!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....