Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

 

Ο Κυνηγός

Η "παραχρηματιστηριακή" και όχι μόνο στήλη του GFF

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

Έτσι θα αναστραφεί;

00:01 - 09/11/18

 

 

O ΣΕΒ ανέφερε στο τελευταίο του report πως το brain drain πρέπει πάση θυσία να αντιστραφεί. Και με την ευαισθησία μας (ουσιαστικά από την αρχή της κρίσης) για το ζήτημα να είναι γνωστή. Είναι περιττό να πούμε πως ο ΣΕΒ έχει δίκαιο. To «BRAIN DRAIN» και γενικά το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας, ενδέχεται να αποδειχθεί τα επόμενα χρόνια (τις επόμενες δεκαετίες), ως το νούμερο ένα πρόβλημα.

Πάμε όμως τώρα σε μερικές από τις σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας:

Η κυβέρνηση κοροϊδεύει τον ίδιο της τον εαυτό (και κυρίως τους δανειστές) πως δήθεν διώχνει 10.000 ιερείς (αν και το δημόσιο θα συνεχίσει να τους πληρώνει) και ήδη από τις πρώτες ώρες μιλάει για το διορισμό 10.000 νέων δημοσίων υπαλλήλων. Μάλιστα η αναφορά αυτή γίνεται με πανηγυρικό τρόπο.

 Την ίδια ώρα, στη βουλή έρχεται ρύθμιση για μονιμοποίηση των συμβασιούχων, με το κόστος για το δημόσιο να αυξάνεται ακόμη περισσότερο.

Την ίδια ώρα, τα δημοσιεύματα για διορισμούς στην τοπική αυτοδιοίκηση δίνουν και παίρνουνε, με αρκετό κόσμο να επισκέπτεται τα πολιτικά γραφεία για τα γνωστά μας ρουσφέτια (θυμίζοντας τις παλαιές ένδοξες εποχές).

Πάμε όμως τώρα κάπου αλλού, σε γεγονότα που συνέβησαν μέσα σε μόλις μια εβδομάδα:

Δεσμεύτηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί ενός εκ των γνωστότερων τραπεζιτών, του κ. Σάλλα (δε λέμε καλώς ή κακώς, απλώς αναφέρουμε τις ειδήσεις).

Δεσμεύτηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί μιας εκ των γνωστότερων εφοπλιστών, της κα Φράγκου.

Το νο2 μιας εκ των σημαντικότερων ελληνικών επιχειρήσεων (της Jumbo) εμπλέκεται σε σκάνδαλο με ακίνητα και ξέπλυμα χρήματος κινέζων “επιχειρηματιών” (αυτήν την εβδομάδα υπήρξαν νέες αποκαλύψεις).

Η εταιρεία του γνωστού σε όλους μας κ. Μελισσανίδη (της αγαπημένης μας ομάδας – ΑΕΚ – για να τα λέμε όλα!) χρεοκοπεί, με τους επενδυτές μειοψηφίας να καταγγέλλουν σκάνδαλα, κακοδιαχείριση, εκβιασμούς και πολλά άλλα (υπήρχε και εκτενές δημοσίευμα της Wall Street Journal).  

 Και μέσα σε όλα αυτά, ο υιός Folli – Follie, μετά τα όσα έχουνε γίνει τους τελευταίους μήνες (και τη ζημία που έχει γίνει στο Χ.Α. από το σκάνδαλο της FF Group), εμφανίζεται να είχε μέχρι και πλαστά πτυχία!!!

--------------------

Και τώρα εμείς πιστεύουμε πως αυτή η χώρα είναι κανονική; Πως με μια κυβέρνηση, στο δρόμο προς τις εκλογές, να προσπαθεί να προσλάβει μέχρι και το κτήριο του Σύριζα στο δημόσιο …. Tα κόμματα να σκοτώνονται από το πρωί μέχρι το βράδυ …. Τους αναρχικούς να κάνουνε party στα χρηματιστήρια … θα έχουμε προκοπή; Και περιμένουμε μετά να αναστραφεί το Braid Brain και να γυρίσουνε πίσω οι έλληνες που έχουνε φύγει;

Τα πράγματα είναι όσο πιο ξεκάθαρα δεν γίνεται. Η χώρα οδεύει ακριβώς στο δρόμο της Αργεντινής. Μετά από 10 χρόνια και μια μεγάλη συρρίκνωση του ΑΕΠ (25%), θα έχει μερικά χρόνια ανάκαμψης. Αλλά ουσιαστικά για αρκετά χρόνια (μην πούμε δεκαετίες) θα βρίσκεται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Με ένα τεράστιο δημογραφικό πρόβλημα, φτωχούς πολίτες και χαμηλή αξία περιουσιακών στοιχείων. Μάλιστα κατά καιρούς (και με διάφορες αφορμές – για παράδειγμα κάποια παγκόσμια κρίση) θα έχουμε και νέες μίνι – κρίσεις. Ότι δηλαδή συμβαίνει και στην Αργεντινή εδώ και περίπου 15 – 20 χρόνια, θυμίζοντας ότι προσφάτως και πάλι η χώρα ζήτησε τη βοήθεια του ΔΝΤ.

 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!!!!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....