Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

 

Ο Κυνηγός

Η "παραχρηματιστηριακή" και όχι μόνο στήλη του GFF

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

Χ.Α.: Θετικές ειδήσεις & Το ερώτημα

00:01 - 10/01/18

 

 

Αν θα λέγαμε κάτι για τη χθεσινή ημέρα και γενικά τις τελευταίες συνεδριάσεις, αυτό είναι ότι απλώς η αγορά βρίσκεται ξεκάθαρα σε ανοδικό trend, με ένα profit taking θεωρητικά να δικαιολογείται ανά πάσα στιγμή, αλλά και τη διαγραμματική εικόνα να παραμένει ως γνωστόν πλήρως θετική. Και για ακόμη μια φορά θα επαναλάβουμε ότι ο επόμενος στόχος είναι οι αρκετά ισχυρές αντιστάσεις στα επίπεδα των 860 μονάδων.  

 

Φυσικά η αγορά, στα πλαίσια και ενός αρκετά καλού κλίματος στην Ευρώπη, συνεχίζει να προεξοφλεί τις θετικές ειδήσεις που θα βγουν το προσεχές διάστημα. Όπως η έξοδος στις αγορές, πιθανή αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας σε περίπου 2 εβδομάδες και φυσικά το κλείσιμο της αξιολόγησης. Βέβαια ένα μεγάλο ερώτημα που υπάρχει για το Χ.Α. (πάντα όσον αφορά το εσωτερικό της χώρας και πέραν της πορεία των διεθνών αγορών) είναι πως θα λειτουργήσει η αγορά μετά τη δημοσίευση των θετικών ειδήσεων, με δεδομένο και το ράλι που έχει προηγηθεί στις τιμές.  Με απλά λόγια, το ερώτημα είναι αν θα ισχύσει για ακόμη μια φορά ο κανόνας, αγόραζε στη φήμη και πούλα στην είδηση. Βέβαια αυτό θα μπορούσε να ισχύσει για μια βραχυπρόθεσμη κατοχύρωση κερδών, αφού καλώς εχόντων των πραγμάτων και πάντα όσον αφορά το εσωτερικό της χώρας, αρκετές θετικές ειδήσεις θα μπορούσαν να υπάρχουν όλους τους επόμενους μήνες.

 

 

Ποιός πραγματικά είναι ο επόμενος μακροπρόθεσμος στόχος

 

 

Σε σχέση με τα παραπάνω και όπως σημειώνεται συνεχώς σε επιμέρους σχόλια του GFF, με τους βασικούς δείκτες και τις περισσότερες δεικτοβαρείς μετοχές να βρίσκονται σε υπεραγορασμένα επίπεδα, ένα profit taking είναι ανά πάσα στιγμή πιθανό για την αγορά, χωρίς να χαλάει η ανοδική τάση (οι τεχνικές διορθώσεις πολλές φορές είναι και υγεία για μια αγορά).

 

Ασχέτως πάντως των παραπάνω, θα σταθούμε στις επόμενες αντιστάσεις στόχος. Με τη μακροπρόθεσμη λοιπόν τάση να είναι θετική και ασχέτως του επιπέδου – στόχος που συνεχώς αναφέρουμε, τις 860 μονάδες (υψηλό του προηγουμένου καλοκαιριού), με βάση το εβδομαδιαίο διάγραμμα (το πλέον αρμόδιο για τη μακροπρόθεσμη τάση), θα πρέπει να αναφέρουμε πως ο επόμενος μεσομακροπρόθεσμος στόχος, στο δρόμο προς τον οποίο θεωρητικά βρίσκεται το Χ.Α. (πάντα με βάση το εβδομαδιαίο διάγραμμα), είναι τα επίπεδα των 905 – 915 μονάδων του ΓΔ. Και αφού πλέον θέλουμε να γίνουμε τόσο αισιόδοξοι, απλώς να σημειωθεί ότι στο σενάριο μιας διάσπασης και των 915 μονάδων, όποτε και αν συμβεί αυτή, θα μιλήσουμε πλέον ανοιχτά για επίπεδα υψηλότερα των 1.000 μονάδων και τις 1.010 – 1.020 μονάδες, επίπεδα που έχει να δει η αγορά από το Δεκέμβριο του 2014.  

 

Ανακεφαλαιώνουμε. Ποιά πορεία θα έπρεπε θεωρητικά να περιμένει κανείς με βάση το εβδομαδιαίο διάγραμμα. Η αγορά κινείται πλάγιο-ανοδικά μέχρι τις 905 – 915 μονάδες. Μετά κάνει μια ελεγχόμενη διόρθωση, ένα φυσιολογικό profit taking μετά το ράλι της ανόδου. Και μετά η αγορά εκτονώνεται, παίρνει και πάλι τα επάνω της, διασπά τις ισχυρές αντιστάσεις στα επίπεδα των 915 και πηγαίνει μέχρι τις αντιστάσεις στα επίπεδα των 1.020 μονάδων περίπου. Τουλάχιστον τα παραπάνω λέει το εβδομαδιαίο διάγραμμα, για το θετικό σενάριο της αγοράς κατά τους επόμενους μήνες.

 

ΓΔ (με εβδομαδιαία δεδομένα)

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!!!!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....