Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

 

Ο Κυνηγός

Η "παραχρηματιστηριακή" και όχι μόνο στήλη του GFF

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία: Τα επίπεδα πάνω από τα οποία πρέπει να επιστρέψουν οι βασικοί δείκτες για να αρχίσουμε να αισιοδοξούμε

00:01 - 10/04/18

 

 

Μην κρύβοντας την ανησυχία μας ότι τα προβλήματα στο Χ.Α. δεν έχουνε τελειώσει και ότι με φόντο και το αυξημένο volatility των διεθνών χρηματιστηρίων, οι αγορές θα συνεχίσουν να αντιμετωπίζουν δυσκολίες, δε μπορούμε να παραβλέψουμε την τελευταία άνοδο του Χ.Α. Μια άνοδος η οποία ήλθε με το που ο «φόβος» (είχαμε αναφερθεί τη Μεγάλη Πέμπτη) χτύπησε κόκκινο και σχεδόν όλοι άρχισαν να μιλάμε για το πόσο χαμηλά θα μπορούσε να πάει το Χ.Α.

Μάλιστα όπως είχαμε γράψει, αρκετοί ήταν και οι μικρό – επενδυτές που βγήκαν πωλητές. Και ακριβώς εκεί ήλθε +2,56% του ΓΔ της Μεγάλης Πέμπτης (οι τράπεζες  έκλεισαν στο +3,56%). Μάλιστα εντελώς αθόρυβα, οι τράπεζες στις 3 συνεδριάσεις της Μεγάλης Εβδομάδας κατέγραψαν κέρδη 7,7%. Και κάπως έτσι οι δύο βασικοί δείκτες, ΓΔ και FTSE 25, μετά την άνοδο της Παρασκευής έκλεισαν στα όρια πολύ κρίσιμων αντιστάσεων, όπου και θα φανεί αν η τελευταία άνοδος ήταν αντίδραση από τα πρόσφατα χαμηλά (που ήταν και η στήριξη των 780 μονάδων) ή κάτι περισσότερο.

ΓΔ

Ο ΓΔ την προηγούμενη Πέμπτη έκλεισε στα επίπεδα των 801,14 μονάδων (+2,56%), με τα βλέμματα φυσικά να στρέφονται στις πολύ ισχυρές αντιστάσεις, στα τρέχοντα επίπεδα των 800 – 810 μονάδων. Μόνο μετά από διάσπαση αυτών των πολύ ισχυρών αντιστάσεων θα μιλήσουμε για πλήρη επιστροφή του θετικού σεναρίου,  με τις επόμενες αντιστάσεις να είναι στα επίπεδα των 820, 840 και 850 μονάδων. Ενώ αν θέλουμε να γίνουμε ακόμα πιο αισιόδοξοι, διάσπαση όλων αυτών των αντιστάσεων θα ανοίξει το δρόμο για μια κίνηση προς τα υψηλά στα τέλη Ιανουαρίου, στις 900 μονάδες. Τονίζουμε πάντως και πάλι ότι η σημασία των αντιστάσεων στα επίπεδα των 800  - 810 μονάδων είναι τεράστια και για αυτό θεωρούμε τη διάσπαση τους μια πολύ δύσκολη διαδικασία. Και όπως γράψαμε εδώ θα φανεί αν η τελευταία άνοδος ήταν αντίδραση ή κάτι περισσότερο.

Τώρα και με την ανησυχία μας τουλάχιστον για τη βραχυπρόθεσμη – μεσοπρόθεσμη πορεία της αγοράς να διατηρείται, κλειδί  για την πορεία της αγοράς είναι η παραμονή υψηλότερα των 780 μονάδων (η στήριξη αυτή δοκιμάστηκε αρκετές φορές τις τελευταίες εβδομάδες). Όπως έχουμε αναφέρει απώλεια αυτής της στήριξης θα οδηγήσει στη μεγάλη δοκιμασία, των πλέον κρίσιμων μακροπρόθεσμων στηρίξεων, στα επίπεδα των 720 – 730 μονάδων.  

ΓΔ (ημερήσιο διάγραμμα)

ΓΔ (εβδομαδιαίο διάγραμμα)

 

FTSE 25

Σε άμεση σχέση με τα παραπάνω, στα όρια πραγματικά πολύ ισχυρών στηρίξεων έκλεισε και ο FTSE 25 και συγκεκριμένα στα επίπεδα των 2.070 – 2.080 μονάδων (κλείσιμο 2.079,94 μονάδες, +2,36%). Και η οριστική διάσπαση αυτών των αντιστάσεων είναι ο μεγάλος στόχος σε αυτή τη χρονική στιγμή, μια διάσπαση η οποία και φυσικά συνδέεται με τη διάσπαση των αντιστάσεων του ΓΔ, στις 800 – 810 μονάδες, με πλήρη επιστροφή του θετικού σεναρίου.  

FTSE 25 (ημερήσιο διάγραμμα)

FTSE 25 (εβδομαδιαίο διάγραμμα)

Τραπεζικός Δείκτης

Και κλείνοντας με ένα σύντομο σχόλιο για τον τραπεζικό δείκτη, πολύ θετικά κρίνεται η επιστροφή υψηλότερα των 820 – 830 μονάδων (η παραμονή υψηλότερα τους είναι ο μεγάλος στόχος). Και με βάση αυτήν την παραμονή, ο δείκτης μπορεί με άνεση να συνεχίσει μέχρι τις αντιστάσεις στα επίπεδα των 890 – 900 μονάδων (πραγματικά πολύ ισχυρές αντιστάσεις).

 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!!!!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....