Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

 

Ο Κυνηγός

Η "παραχρηματιστηριακή" και όχι μόνο στήλη του GFF

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

Το πιο εντυπωσιακό της προχθεσινής συνεδρίασης

00:01 - 10/05/18

 

 

Με το πρώτο μέλημα στο Χ.Α. να είναι η παραμονή υψηλότερα των 800 – 810 μονάδων, εμείς θα επιστρέψουμε στην προχθεσινή συνεδρίαση και τα όσα απίστευτα έγιναν, με την αγορά από το -3% να πηγαίνει στο 1%. Φυσικά από τα πιο εντυπωσιακά της ημέρας ήταν ότι το πρωί, αρκετές μετοχές βρέθηκαν μέχρι και -30% ή βρέθηκαν να καταγράφουν και πολύ μεγάλες απώλειες.

 

Ασχέτως λοιπόν αν κατά τις τελευταίες 2 ώρες υπήρξε μια εντυπωσιακή ανάκαμψη των τιμών, εμείς είδαμε και πάλι ποιές μετοχές είχαν το πρωί της Τρίτης την πιο άσχημη εικόνα. Και που καταλήξαμε. Ότι σχεδόν όλες (αν όχι όλες), οι οποίες βρέθηκαν απότομα τόσο χαμηλά, είναι εταιρείες που κατά την άποψη μας έχουμε σοβαρά χρηματοοικονομικά προβλήματα.

 

Ποιό είναι λοιπόν το εντυπωσιακό; Ότι και μόνο στη φημολογία ότι μπορεί να βγουν στοιχεία για κάποια εισηγμένη, οι πλέον προβληματικές (χρηματοοικονομικά) εταιρείες πήγαν είτε προς στιγμήν στο -30% είτε βρέθηκαν να καταγράφουν πολύ μεγάλες απώλειες.

 

Και τι σημαίνει αυτό; Ότι πολλοί ξέρουνε ή υποπτεύονται τι συμβαίνει σε αυτές τις εισηγμένες. Μάλιστα, για να αστειευτούμε και λίγο, με τη χρηματιστηριακή τους συμπεριφορά, θα λέγαμε πως κάποιες εισηγμένες καρφώθηκαν πως ενδεχομένως να έχουνε κρυφά προβλήματα.

 

Σε κάθε περίπτωση θα επαναλάβουμε αυτό που με κάθε ευκαιρία λέμε. Το να επιλέγει κανείς μετοχές σοβαρών εταιρειών είναι το Α και το Ω. Και αν και σίγουρα όλοι κάνουμε λάθη, έχει αποδειχθεί ότι όποιος σέβεται τα θεμελιώδη των εταιρειών, στο τέλος θα βγει κερδισμένος, παρά τα όποια λάθη που κατά καιρούς γίνονται.

 

Προσοχή όμως!

 

Δεν ξέρουμε πόσοι πραγματικά είναι σε θέση να ξεχωρίζουν μια σχετικά καλή εισηγμένη (αν και πάντα υπάρχει και ο επιχειρηματικός κίνδυνος). Δεν είναι δυνατόν για παράδειγμα άνθρωπος της χρηματιστηριακής αγοράς με τον οποίο συζητούσαμε να μας εκφράσει αντιρρήσεις στο ότι η Ιντραλότ και η MIG είναι δύο εισηγμένες με σημαντικά χρηματοοικονομικά προβλήματα. Γιατί απλά δε γίνεται να ξέρει κανείς να διαβάζει ισολογισμούς και να ασχολείται με εισηγμένες που έχουν τέτοια νούμερα.

 

Η εμπειρία έχει δείξει και αυτό!!

 

Και σε σχέση με τα παραπάνω, θα σας πούμε και κάτι το οποίο έχει δείξει η εμπειρία. Ότι όποιος επιλέγει μετοχές σχετικά αυθαίρετα, κυρίως με βάση πληροφορίες είτε με βάση λάθος εκτιμήσεις. Και 9 στις 10 φορές να κερδίσει, την 10η θα χάσει όλα του τα χρήματα. Και αυτό έχει αποδειχθεί πάρα πολλές φορές.

 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!!!!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....