Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

 

Ο Κυνηγός

Η "παραχρηματιστηριακή" και όχι μόνο στήλη του GFF

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

Επιβαρύνεται η εικόνα …. Δοκιμάζονται ισχυρές στηρίξεις …..

00:01 - 10/05/19

 

 

Την 3η πολύ κακή συνεδρίαση την τελευταία εβδομάδα είχε χθες το Χ.Α., κλείνοντας στις 728,62 μονάδες, -1,94% (χαμηλό ημέρας 723,35 μονάδες). Με τις τραπεζικές μετοχές να καταγράφουνε απώλειες 2,92% και τον τραπεζικό δείκτη να κλείνει στις 578,29 μονάδες, χαμηλότερα των 600 μονάδων (αν και σε αισθητή απόσταση από το χαμηλό ημέρας και το -4,5% περίπου). Σε σχέση με το χθεσινό μας σχόλιο, χαμηλότερα καθοριστικών στηρίξεων έκλεισε και ο FTSE 25, στις 1.897,09 μονάδες, -1,61%. Και όπως έχουμε προειδοποιήσει τις τελευταίες ημέρες. Και όπως φυσικά γίνεται αντιληπτό. Απώλεια των ισχυρών στηρίξεων στην περίπτωση των δύο δεικτών θα στείλει συνολικά την αγορά (δηλαδή το ΓΔ) σε χαμηλότερα επίπεδα.

Πάμε λοιπόν να δούμε τις επόμενες ισχυρές στηρίξεις του ΓΔ, σε μια αισθητή διόρθωση της αγοράς, για την οποία πάντως είχαμε προειδοποιήσει. Ακριβώς στην καθοριστική αντίσταση των 780 μονάδων, στην οποία ολοκληρώθηκε το πρόσφατο, πολύμηνο, ράλι της αγοράς.

Προς στιγμήν η διόρθωση κρίνεται ότι δεν έχει επιδεινώσει τη μέσο – μακροπρόθεσμη τάση της αγοράς. Και κλειδί για αυτό είναι η παραμονή του ΓΔ υψηλότερα των 700 – 710 και 690 μονάδων.

Ειδικότερα, ο ΓΔ έκλεισε χθες στις 728,62 μονάδες, -1,94%, με ισχυρές στηρίξεις στα τρέχοντα επίπεδα των 720 – 725 μονάδων. Χαμηλότερα, οι επόμενες ισχυρές στηρίξεις είναι στις 700 – 710 και 690 μονάδες. Και θα είμαστε ξεκάθαροι. Με τις τελευταίες αυτές στηρίξεις συνδέεται η μακροπρόθεσμη τάση της αγοράς. Και αν και μεγάλη, σε σχέση με τα όσα έχουμε γράψει. Μια πτώση μέχρι τις παραπάνω στηρίξεις κρίνεται απολύτως ελεγχόμενη. Χωρίς να τερματίζεται το θετικό σενάριο, μιας ανόδου της αγοράς κατά τους επόμενους μήνες.

Γίνεται αντιληπτό πως το σενάριο της απώλειας των 690 μονάδων, θα ήταν αρκετά δυσάρεστο. Ωστόσο πιστεύουμε πως δε θα συμβεί και η αγορά σταδιακά θα κάνει μια νέα βάση. Πιθανόν να παλινδρομήσει κοντά στα κάποια επίπεδα. Και μετά να αρχίσει να ανακάμπτει και πάλι.

 

ΓΔ

FTSE 25

Τραπεζικός Δείκτης

 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!!!!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....