Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

 

Ο Κυνηγός

Η "παραχρηματιστηριακή" και όχι μόνο στήλη του GFF

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

Wall Street: Ένα ενδιαφέρον στατιστικό

00:01 - 10/07/18

 

 

Με το ελληνικό χρηματιστήριο να ξεκινάει και την δεύτερη εβδομάδα του καλοκαιριού όπως και την πρώτη (και ακόμη χειρότερα), δηλαδή έχοντας μια εικόνα πλήρους απαξίωσης (με τζίρος χθες μόλις 15εκ ευρώ), σήμερα θα ασχοληθούμε με τα της Wall Street και μερικά αρκετά ενδιαφέροντα στατιστικά. Τι λίγο πολύ μας λέει ο παρακάτω πίνακας; Ότι σωρευτικά το 30% όλων των κερδών που έχουν καταγραφεί στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά από το 1926!, δηλαδή ούτε λίγο ούτε πολύ εδώ και περίπου 1 αιώνα, προέρχονται από μόνο 29 εταιρείες (οι οποίες είναι και από τις μεγαλύτερες στον κόσμο όπως φαίνεται από τα ονόματα).

Και τι άλλο μπορεί να σημαίνει ότι μόλις 29 εταιρείες έχουν το 1/3 των συνολικών κερδών της Wall Street από το 1929; Ότι παρά τα κέρδη που καταγράφουν οι αμερικανικοί χρηματιστηριακοί δείκτες (με μεγαλύτερη μέση απόδοση έναντι όλων των υπολοίπων assets), πολλοί από τους επενδυτές οι οποίοι δεν έχουν επενδύσει στους παρακάτω επιχειρηματικούς κολοσσούς, όχι μόνο δεν καταγράφουν υψηλές αποδόσεις σε βάθος χρόνου, αλλά πιθανόν να μετράνε και μεγάλες απώλειες, σε αντιδιαστολή με τις αποδόσεις των δεικτών.

Και κακά τα ψέματα, λίγο πολύ αυτό συμβαίνει και στο Χ.Α. και τις περισσότερες χρηματιστηριακές αγορές παγκοσμίως. Ασχέτως των αποδόσεων που εμφανίζουνε σε βάθος αρκετών ετών οι βασικοί δείκτες, οι μικρότεροι επενδυτές έχοντας κάνει λάθος επιλογές, όχι μόνο δεν κερδίζουν αλλά και χάνουνε μεγάλο μέρος των κεφαλαίων τους (κάποιες φορές και όλα).   

 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!!!!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....