Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

 

Ο Κυνηγός

Η "παραχρηματιστηριακή" και όχι μόνο στήλη του GFF

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

Αυξάνεται ο δανεισμός τίτλων  -  Απλά έχει ανοίξει η όρεξη για κάτω …

00:01 - 10/11/17

 

Αν και θεωρητικά μπορεί ανά πάσα στιγμή να έλθει μια ισχυρή αντίδραση και το ευχόμαστε (δεδομένου ότι όπως γράφουμε συνεχώς οι βασικοί δείκτες βρίσκονται στα όρια για να αρχίσει ένας νέος πτωτικός κύκλος στο Χ.Α.), βλέποντας τα καθημερινά στατιστικά δε μπορούμε να μην αναφερθούμε στη συνεχή αύξηση του δανεισμού και του «σορταρίσματος» που καταγράφεται στις τραπεζικές μετοχές.

Και όπως όλα δείχνουν και πολύ και πολύ φοβόμαστε, όλα δείχνουν ότι στην αγορά έχει πραγματικά ανοίξει η όρεξη για κάτω. Και έχει ανοίξει η όρεξη για τα καλά και αυτό κρύβει μεγάλους κινδύνους για τη συνέχεια. Και η ανησυχία μεγαλώνει, δεδομένου ότι στη σκιά των σεναρίων για νέα «ανακεφαλαιοποίηση», οι τολμηροί επενδυτές (πιο επίσημα θα λέγαμε οι μακροπρόθεσμοι) που θα αναχαιτίσουν τα κερδοσκοπικά παιχνίδια  συνεχώς μειώνονται.

Όχι ότι δε θα έχουμε ισχυρές αντιδράσεις στις τιμές (θα μπορούσαμε ακόμη και σήμερα). Ωστόσο κατά τους προσεχείς μήνες και ειδικά όσον αφορά τις τραπεζικές μετοχές, όλα δείχνουν ότι τα πράγματα θα είναι δύσκολα και ότι χρειάζεται σειρά θετικών ειδήσεων για να αναστραφεί το αρνητικό κλίμα. Αυτό είναι και το ζητούμενο! Ουσιαστικές ειδήσεις που θα βάλουν τέλος στα σενάρια νέας ανακεφαλαιοποίησης στις τράπεζες και κάπως έτσι η αγορά και ειδικά οι τραπεζικές μετοχές θα αρχίσουν ουσιαστικά να ανακάμπτουν. Όσο όμως τα πράγματα δε ξεκαθαρίζονται και πέραν των όποιων βραχυπρόθεσμων αντιδράσεων, βλέπουμε ότι πολύ δύσκολα οι τραπεζικές μετοχές θα ανακάμψουν.

Πορεία τραπεζικού δείκτη από το Δεκέμβριο του 2016

 

 

Διεθνείς αγορές: Άλλο ένα ενδιαφέρον στατιστικό

 

 

Και όπως κατά καιρούς κάνουμε θα αναφερθούμε σε ένα ενδιαφέρον στατιστικό, ένα ενδιαφέρον στατιστικό που τρομάζει αναφορικά με το ενδεχόμενο να έχουμε σχετικά σύντομα στις διεθνείς αγορές, μια σημαντική διόρθωση (ένα μεγάλο profit taking – και όχι το τέλος της μακροπρόθεσμης ανοδικής τάσης). Έτσι λοιπόν να κρατήσουμε ότι όπως φαίνεται παρακάτω οι διεθνείς αγορές βρίσκονται σε ένα ανοδικό trend, με 12 συνεχόμενα ανοδικούς μήνες, ένα ρεκόρ που είναι το μεγαλύτερο στην ιστορία. 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!!!!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....