Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

 

Ο Κυνηγός

Η "παραχρηματιστηριακή" και όχι μόνο στήλη του GFF

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

Μια εξόχως ενδιαφέρουσα τεχνική κίνηση … Διαγραμματικά όλα συνηγορούν για το θετικό σενάριο

00:01 - 11/01/17

 

 

Με τις αγορές να είναι φυσικά απρόβλεπτες, την τεχνική ανάλυση να είναι ένα από τα εργαλεία ερμηνείας των αγορών και την πορεία των διεθνών αγορών (μας ανησυχεί αυτό) να είναι ένας καθοριστικός, αστάθμητος, παράγοντας, από άποψης τεχνικής ανάλυσης θα λέγαμε ότι αυξάνονται οι θετικές ενδείξεις. Και παρά τις ιδιαιτερότητες που παρουσιάζει το “ελληνικό case” (ανά πάσα στιγμή είμαστε ικανοί να οδηγήσουμε τη χώρα σε νέα κρίση), αυστηρώς τεχνικά η αγορά έχει όλες τις προϋποθέσεις να εισέλθει σταδιακά σε ένα νέο ανοδικό κύκλο.

Ας τα πάρουμε από την αρχή. Στα πλαίσια των όσων γράφουμε τους τελευταίους μήνες, η βάση για πραγματικά καλύτερες ημέρες είναι η παραμονή υψηλότερα των 590 – 600 μονάδων, κάτι το οποίο επιτυγχάνεται κατά τις τελευταίες εβδομάδες. Συγκεκριμένα, η αγορά βρίσκεται υψηλότερα αυτών των επιπέδων για περίπου 40 συνεχόμενες συνεδριάσεις, ένα εξαιρετικό νέο, ειδικά λαμβάνοντας υπόψη ότι με τα επίπεδα των 590 – 600 μονάδων συνδέεται η μακροπρόθεσμη τάση της αγοράς! Και τι σημαίνει αυτό; Ότι παρατεταμένη παραμονή υψηλότερα αυτών των επιπέδων οδηγεί σε οριστική αναστροφή της μακροπρόθεσμης τάσης, σε ανοδική από αρνητική, μετά από περίπου 2,5 χρόνια!!!  

Και δεν είναι μόνο η παραμονή υψηλότερα των 590 – 600 μονάδων. H τεχνική ένδειξη που μας κάνει ακόμη πιο αισιόδοξους είναι τα crossovers που παρατηρούνται σε εβδομαδιαίο, αλλά και το μηνιαίο διάγραμμα !!! Τα απόλυτα διαγράμματα για τη μακροπρόθεσμη τάση της αγοράς!! Crossovers των ΚΜΟ (κινητών μέσων όρων) που έχουμε να δούμε από το ράλι του 2012 – 2013, όταν η αγορά από τις περίπου 600 μονάδες, οδηγήθηκε στα υψηλά του Μαρτίου του 2014, περίπου 1.370 μονάδες!!

Στο «monthly» (μηνιαίο) λοιπόν διάγραμμα, ήδη η τιμή του δείκτη βρίσκεται υψηλότερα των 3 ΚΜΟ που χρησιμοποιούμε για την περίπτωση (αυτούς που ερμηνεύουν καλύτερα το διάγραμμα –την τάση της αγοράς). Επίσης, ο πιο βραχυπρόθεσμος ΚΜΟ βρίσκεται υψηλότερα του μεσαίου σε διάρκεια ΚΜΟ, ενώ ετοιμάζεται να περάσει υψηλότερα του μεγαλύτερης διάρκειας ΚΜΟ.

Και αυστηρά πάντα από άποψης τεχνικής ανάλυσης, υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για καλές ημέρες στο ελληνικό χρηματιστήριο, αν και καταλαβαίνουμε ότι σε μέσα σε όλη αυτή τη μαυρίλα που υπάρχει, αυτό μπορεί να ακούγεται και ως ανέκδοτο. Αλλά ποτέ κανείς δεν ξέρει ….

Μηνιαίο διάγραμμα

Εβδομαδιαίο διάγραμμα

 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!!!!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....