Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

 

Ο Κυνηγός

Η "παραχρηματιστηριακή" και όχι μόνο στήλη του GFF

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

Μέχρι να βγουν και πάλι αγοραστές

00:01 - 11/04/18

 

 

Στο σχόλιο της «Μεγάλης Πέμπτης» είχαμε γράψει πως  ο φόβος των μικρών επενδυτών άρχισε να χτυπάει κόκκινο, με αρκετούς από αυτούς να βγαίνουν πωλητές στις αρχές της Μεγάλης εβδομάδας, αλλά και στα τέλη Μαρτίου, στη συνεδρίαση στις 29/03 πριν από την αργία του Καθολικού Πάσχα. Και όπως σχεδόν πάντα συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις. Ήλθε η σημαντική αντίδραση της προηγούμενης Πέμπτης, αλλά και η χθεσινή άνοδος. Και κάπως έτσι η αγορά έκανε το 3 στα 3, με άνοδο για το ΓΔ 4%. Με αισθητά μεγαλύτερα τα κέρδη οι τράπεζες (+9%), οι οποίες χθες έκαναν το 4 στα 4.

 

Και τι αποτέλεσμα είχε η τελευταία αυτή άνοδος; Οι μικρό – επενδυτές που πούλησαν και γενικά ήταν φοβισμένοι είδαν την άνοδο των τελευταίων ημερών αγχωμένοι, ανησυχώντας μην χάσουν την αγορά.

 

Και αυτό είναι κάτι που συμβαίνει πολύ συχνά. Τι όμως ακολουθεί από εδώ και πέρα; Θα ρισκάραμε να προβλέψουμε ότι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου (για παράδειγμα μια ξαφνική μεγάλη πτώση στις διεθνείς αγορές), μέχρι να δούμε την αισιοδοξία να επιστρέφει και τους μικρούς επενδυτές να βγαίνουν και πάλι αγοραστές (κυνηγώντας την αγοράς από πίσω – όπως επαναλαμβάνουμε συνήθως συμβαίνει) …. η αγορά μπορεί να κάνει την έκπληξη και η ελεγχόμενα καλή εικόνα να συνεχιστεί. Μόλις οι μικροί αρχίσουν και πάλι να αγοράζουν (σε υψηλότερες τιμές από αυτές που πούλησαν). Τότε δεν αποκλείουμε τα προβλήματα να αρχίσουν και πάλι και η αγορά να επιστρέψει εκ νέου χαμηλότερα των 800 – 810 μονάδων.  

 

 

Wall Street: Ένα πολύ ενδιαφέρον στατιστικό

 

 

Και θα κλείσουμε με ένα αρκετά ενδιαφέρον στατιστικό για τη Wall Street. Αξίζει λοιπόν να κρατήσει κανείς ότι ο S&P 500 δεν έχει καταγράφει μια διόρθωση 20% εδώ και περίπου 2.300 συνεδριάσεις. Και αυτό είναι το μεγαλύτερο σερί από την εποχή της τεχνολογικής φούσκας το 1999.  

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!!!!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....