Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

 

Ο Κυνηγός

Η "παραχρηματιστηριακή" και όχι μόνο στήλη του GFF

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

Ότι το χειρότερο

00:01 - 11/07/18

 

Από την πρώτη στιγμή της κρίσης είχαμε εκφράσει την ανησυχία μας για τις επιπτώσεις αυτής στο «δημογραφικό δέντρο» της χώρας και με κάθε αφορμή θα αναφερόμαστε στο μεγαλύτερο ίσως πρόβλημα που θα έχει να αντιμετωπίσει η χώρα τα επόμενα χρόνια. Ένα τεράστιο πρόβλημα και για την ελληνική οικονομία, αφού μια χώρα με ένα τόσο οξύτατο δημογραφικό πρόβλημα είναι ακόμη πιο δύσκολο να ανακάμψει και να επιτύχει πειστικούς ρυθμούς ανάπτυξης. Η αφορμή λοιπόν να αναφερθούμε σήμερα στο πρόβλημα ήταν τα τελευταία στατιστικά στοιχεία. Τι δείχνουν αυτά; Ότι για πρώτη φορά (σε καιρό ειρήνης) ο πληθυσμός της χώρας μειώνεται, με τους θανάτους να είναι περισσότεροι από τις γεννήσεις.

 

Σύμφωνα μάλιστα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών, το 2017 καταγράφηκε η μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ θανάτων και γεννήσεων στην Ελλάδα. 123.079 ήταν οι θάνατοι, 88.132 οι γεννήσεις, δηλαδή 34.947 λιγότερες γεννήσεις από τους θανάτους. Τώρα προσθέστε και το πρόβλημα του “Brain Drain” και ας καταλάβει κανείς το τι μέλλον έχει αυτή η χώρα και γιατί ανάμεσα σε άλλα έχουμε πει πως η χώρα έχει μπει σε μια μιζέρια η οποία θα μπορούσε να διαρκέσει πάρα πολλά χρόνια.  

 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!!!!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....