Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

 

Ο Κυνηγός

Η "παραχρηματιστηριακή" και όχι μόνο στήλη του GFF

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

Το quiz της ημέρας: Ποιό είναι το ιστορικό υψηλό του τραπεζικού δείκτη και της Τράπεζας Πειραιώς;

00:01 - 11/10/17

 

 

Πριν από μερικές ημέρες ένας φίλος μας ζήτησε κάτι ενδιαφέρον. Με αφορμή και το πρόσφατο “reverse split” και την τελευταία πτώση της μετοχής ένα διάγραμμα της μετοχής της Τράπεζας Πειραιώς από το 1999, δηλαδή περίπου 18ετών!

Και κάπου εκεί είδαμε για ακόμη μια φορά ένα σοκαριστικό αριθμό. Έναν αριθμό στον οποίο είχαμε αναφερθεί πριν από περίπου ενάμιση χρόνο και είδαμε και πάλι,  προσαρμοσμένο αυτή τη φορά για το τελευταίο reverse split της Τράπεζας Πειραιώς.

Ο αριθμός αυτός είναι 243.615 ευρώ!!!!

Τι είναι τώρα αυτός ο αριθμός;

Και όμως αυτή είναι η ιστορικά υψηλή τιμή της μετοχής στις 12/11/2007 δηλαδή πριν από περίπου 10 χρόνια (προσαρμοσμένη φυσικά για όλες τις ΑΜΚ και reverse split όλα αυτά τα χρόνια – δηλαδή όλες τις εταιρικές πράξεις της τράπεζας). Είναι «σοκαριστικό» αλλά κάποιος ο οποίος είχε επενδύσει (περίπου δηλαδή) στην Τράπεζα Πειραιώς 243.615 ευρώ στα τέλη του 2007 σήμερα έχει 1 μετοχή αξίας 2,38 ευρώ.   

Και προσοχή! Το κακό αυτό επί της ουσίας έχει συμβεί σε όλες τις τράπεζες (θα αναφερθούμε σε επόμενο σχόλιο μας στα ιστορικά υψηλά των υπολοίπων τραπεζών, στατιστικά που πραγματικά έχουν ιστορική σημασία).

Σε έναν ακόμη αριθμό θα αναφερθούμε σήμερα. Αυτός είναι το ιστορικό υψηλό του τραπεζικού δείκτη, ένας αριθμός ο οποίος επίσης προκαλεί ίλιγγο. Ο δείκτης λοιπόν την Παρασκευή έκλεισε χθες στις 787 μονάδες.

Και προσαρμοσμένος για τα reverse split που έχουν γίνει στο δείκτη κατά τα τελευταία χρόνια, το ιστορικό υψηλό του τραπεζικού δείκτη είναι οι 1.553.922 μονάδες στις 06/11/2007!!!!!! Πιστέψτε μας ότι δεν κάνουμε λάθος. Ο τραπεζικός δείκτης ο οποίος σήμερα βρίσκεται στις 787 μονάδες, προσαρμοσμένος για τα reverse split των τελευταίων ετών, έχει ιστορικό υψηλό τις 1,55εκ μονάδες, δηλαδή μια πτώση 99,99%. Με ακόμη πιο απλά λόγια. Οι επενδυτές των τραπεζικών μετοχών εκείνης της εποχής δεν υπάρχουν και έχουν χάσει το σύνολο των χρημάτων τους.

Διάγραμμα της Τράπεζας Πειραιώς από το 1999

Διάγραμμα του Τραπεζικού Δείκτη από το 1999

 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!!!!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....