Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

 

Ο Κυνηγός

Η "παραχρηματιστηριακή" και όχι μόνο στήλη του GFF

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

H ενδιαφέρουσα εβδομάδα & Η εγχώρια ειδησεογραφία …

00:01 - 12/02/18

 

 

Με τα βλέμματα να είναι στραμμένα στις διεθνείς αγορές, των οποίων η διαγραμματική εικόνα είναι αρκετά οριακή και επιβαρυμένη, μια πολύ ενδιαφέρουσα εβδομάδα αναμένεται να είναι για τις αγορές και το Χ.Α. αυτή που ξεκινάει σήμερα. Φυσικά και στην περίπτωση του Χ.Α. η βραχυπρόθεσμη εικόνα έχει επιβαρυνθεί, χωρία σε καμία περίπτωση να μπορεί να αποκλειστεί να έχουμε σύντομα δοκιμασία των επόμενων ισχυρών στηρίξεων. Ειδικότερα έχουμε τα επίπεδα των 810 – 815 μονάδων και ελαφρώς χαμηλότερα τις πολύ ισχυρές στηρίξεις στα επίπεδα των 790 – 800 μονάδων.

Και όπως έχουμε γράψει, όσο ο ΓΔ μένει υψηλότερα αυτών των επιπέδων, η διαγραμματική εικόνα (όσο αφορά τη μέσο – μακροπρόθεσμη τάση) παραμένει πλήρως θετική, με δυνατότητα ανά πάσα στιγμή η αγορά να κινηθεί υψηλότερα.

Βέβαια βάζοντας κάτω όλα τα δεδομένα, βραχυπρόθεσμα όλα δείχνουν ότι η ταλαιπωρία θα συνεχιστεί. Και θα λέγαμε πως κυρίως αυτό που μας ενδιαφέρει στην παρούσα φάση είναι να αποφευχθούν τα χειρότερα και η απώλεια των προαναφερθέντων στηρίξεων.  

ΓΔ

Program Trading

Και είναι πολύ σημαντικό να μη χαθούν οι παραπάνω στηρίξεις και γενικά να μην επιδεινωθεί περαιτέρω η διαγραμματική εικόνα των μετοχών του FTSE 25 για έναν βασικό λόγο. Για να μην αρχίσουν να ενεργοποιούνται από τους επαγγελματίες ξένους επενδυτές στρατηγικές “stop loss”.  Πέραν των «active επενδυτών», μην παραβλέπουμε ότι ένα μεγάλος μέρος των επενδυτικών κινήσεων γίνεται μέσω «program trading». Και όσο η μέσο – μακροπρόθεσμη τάση παραμένει θετική, τέτοια «επενδυτικά προγράμματα» θα συνεχίσουνε να βγάζουν αγοραστές. Περαιτέρω διατάραξη της διαγραμματικής εικόνας της αγοράς (δηλαδή περαιτέρω πτώση – και ειδικά σε περίπτωση απώλειας των παραπάνω στηρίξεων) είναι ικανή να βγάλει περισσότερους πωλητές, σε μια αυτοτροφοδοτούμενη πτώση η οποία θα στείλει χαμηλότερα τις τιμές (με κίνδυνο να μιλήσουμε μέχρι και για επιδείνωση της πάντα θετικής μέσο-μακροπρόθεσμης τάσης).

Είτε έτσι είτε αλλιώς εμείς παραμένουμε αισιόδοξοι για την πορεία της αγοράς, ωστόσο πάντα υπάρχουν κίνδυνοι και όλα είναι υπό παρακολούθηση.

Εγχώρια ειδησεογραφία

Ένα από τα κλειδιά για να συνεχίσει να χαρακτηρίζεται ελεγχόμενη η κατάσταση στο Χ.Α. είναι να παραμείνει η εσωτερική ειδησεογραφία σε γενικές γραμμές θετική και τα προβλήματα να έχουνε να κάνουν μόνο με τις ρευστοποιήσεις που υπάρχουν στις διεθνείς αγορές. Στην περίπτωση και του αρνητικού κλίματος στις διεθνείς αγορές, αλλά και ξαφνικής επιδείνωσης της εσωτερικής ειδησεογραφίας, η κατάσταση θα μπορούσε να γίνεται αρκετά πιο περίπλοκή. Για αυτό η κυβέρνηση θα πρέπει να είναι προσεκτική, για να αποφευχθούν τα αρνητικά απρόοπτα στην ελληνική οικονομία και το χρηματιστήριο.

 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!!!!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....