Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

 

Ο Κυνηγός

Η "παραχρηματιστηριακή" και όχι μόνο στήλη του GFF

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

To Folli – Follie, το Fosun & H Samsonite

00:01 - 12/04/19

 

 

Σε μερικές εβδομάδες θα κλείσουμε ένα χρόνο από αυτήν την απίστευτη ιστορία με τη φούσκα της Folli – Follie. Μια ιστορία η οποία έκανε τεράστια ζημία στο ελληνικό χρηματιστήριο και ήτανε, χωρίς υπερβολές. Από τους βασικούς λόγους που το Χ.Α. ολοκλήρωσε το 2018, με μια από τις μεγαλύτερες πτώσεις παγκοσμίως.

Κάνοντας ένα πρώτο σχόλιο ….. Όχι ότι δεν το περιμέναμε ….. Είναι τουλάχιστον απαράδεκτο να έχει περάσει τόσος καιρός και να μην έχει πάει στη φυλακή ούτε ένα εμπλεκόμενο πρόσωπο. Δεν το γράφουμε αυτό εκδικητικά. Απλώς αυτό θα έπρεπε να είχε συμβεί. Σε οποιαδήποτε άλλη δυτική χώρα-οικονομία. Είναι σίγουρο πως ένα τόσο μεγάλο σκάνδαλο θα είχε οδηγήσει στη φυλακή αρκετούς από τους εμπλεκόμενους, από τους πρώτους κιόλας μήνες.

Τώρα όσον αφορά το μέλλον της Folli – Follie, θα επαναλάβουμε τη βασική μας άποψη ως GFF. Την άποψη που έχουμε περίπου από τα μέσα του προηγούμενου καλοκαιριού, όταν και φάνηκε το μέγεθος της απάτης της εισηγμένης. Ότι η εταιρεία δε σώζεται. Δε σώζεται γιατί απλά δεν υπάρχει εταιρεία αυτό που λέμε «Brand Name» Folli – Follie.  Αν για παράδειγμα οι πωλήσεις ήταν υπαρκτές. Αν απλώς τα στελέχη της εταιρείας είχε υπεξαιρέσει 200εκ ευρώ (τυχαίο το νούμερο). Θα λέγαμε πως ναι μεν υπάρχει μαύρη τρύπα. Αλλά κάτι γίνεται. Αλλά όταν μιλάς για πωλήσεις 1,1δις ευρώ στην Ασία και οι πωλήσεις είναι μόνο 100εκ ευρώ. Αυτό που λέγεται Brand Name Folli – Follie ουσιαστικά δεν υπάρχει.

Σε αυτό το σημείο και επειδή αρχίζει να γίνεται και πάλι συζήτηση για το ρόλο που θα μπορούσε να διαδραματίσει το Fosun. Εμείς θα θυμίσουμε ένα σχόλιο το οποίο είχαμε γράψει στις 29/05/18, λίγες δηλαδή μόνο ημέρες από το ξέσπασμα του σκανδάλου της Folli – Follie. Μια ιστορία που πέρασε στα ψιλά. Και αν και μπορεί να μην σημαίνει και τίποτα. Μπορεί να σημαίνει και πολλά …. Και όποιος κατάλαβε – κατάλαβε ….

Το σχόλιο λοιπόν που είχαμε γράψει στις 29/05/18:

-----------------------------------------------------

Samsonite

Θα σας πούμε και μια ενδιαφέρουσα ιστορία, όχι ότι απαραίτητα έχει κάποια σημασία, αλλά έχει το δικό της ενδιαφέρον. Στα τέλη λοιπόν της προηγούμενης εβδομάδας μια παρόμοια ιστορία με τη Folli – Follie έχει ξεσπάσει και με την εταιρεία Samsonite (τη γνωστή για όλους μας από τις βαλίτσες). Συγκεκριμένα το Blue Orca Capital κατηγορεί την Samsonite για πλαστά οικονομικά μεγέθη, με πλαστές online πωλήσεις, σε μια ιστορία η οποία θυμίζει πάρα πολύ τις κατηγορίες του Fund QCM εναντίον της Folli – Follie. Και κατά τις τελευταίες ημέρες η μετοχή της Samsonite έχει καταγράψει απώλειες περίπου 30%, μια μεγάλη πτώση για τα μεγέθη της εταιρείας (μιλάνε για εταιρεία που μετά την πτώση έχει κεφαλαιοποίηση 4,7δις δολαρίων).   

Ποιο είναι τώρα το ενδιαφέρον; Ότι οι άνθρωπο του Fosun φαίνεται να έχουν σχέση με την εταιρεία, με το γνωστό fund κατά καιρούς να αποκτάει και να πουλάει ποσοστά στην Samsonite. Και την ίδια ώρα ποιός έχει την αντιπροσωπεία της Samsonite στην Ελλάδα και όχι μόνο; Το Folli – Follie, το οποίο μάλιστα κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα είχε προχωρήσει στο expansion του Brand Samsonite, με άνοιγμα καταστημάτων.  

Ειλικρινά δε θέλουμε να πούμε τίποτα, ούτε να μπούμε σε θεωρίες συνομωσίας στο τρίγωνο, Fosun – Folli - Samsonite. Απλώς βρήκαμε την όλη ιστορία ενδιαφέρουσα, αφού το timing που βγήκαν αυτές οι δύο ιστορίες είναι εντυπωσιακό, με συνδετικό κρίκο το Fosun.

 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!!!!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....