Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

 

Ο Κυνηγός

Η "παραχρηματιστηριακή" και όχι μόνο στήλη του GFF

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

Ενδιαφέρουσα εβδομάδα, με τη σταθεροποίηση του Χ.Α. να παραμένει το επικρατέστερο σενάριο…

00:01 - 12/06/17

 

Mια ενδιαφέρουσα εβδομάδα θεωρείται πως είναι αυτή που ξεκινάει σήμερα, με τα βλέμματα να στρέφονται στο επερχόμενο Eurogroup, με προσδοκίες ότι θα υπάρξει κάποια λύση, η οποία ελπίζουμε όλοι να συμβάλει στη διατήρηση και ενίσχυση του θετικού momentum της αγοράς. Βέβαια όλα αυτά εν μέσω ενός ταραγμένου διεθνούς περιβάλλοντος, αν και αυτό σταθερά συμβαίνει τα τελευταία χρόνια, με τους διεθνείς δείκτες να συνεχίζουν αγνοούν τους κινδύνους και να γράφουν το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.  

 

Στα του ελληνικού χρηματιστηρίου ένας είναι ο μεγάλος στόχος σε αυτή τη φάση. Η διάσπαση των ισχυρών αντιστάσεων των 790 – 800 μονάδων, μια διάσπαση για την οποία όπως έχουμε γράψει απαιτούνται επιπρόσθετες θετικές ειδήσεις (με τις επόμενες αντιστάσεις στόχος να βρίσκονται στα επίπεδα των 900 μονάδων).

 

Φυσικά και τίποτα δεν αποκλείεται, εντούτοις προσωπικά συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι οι τόσο θετικές ειδήσεις δε θα έλθουν (κυρίως αναφερόμαστε στις διαπραγματεύσεις και το επερχόμενο Eurogroup) και η αγορά θα μείνει «παγωμένη» κοντά στα τρέχοντα επίπεδα, ένα πάντως όχι και τόσο κακό σενάριο όπως αναφέρουμε παρακάτω (αν και σίγουρα θα θέλαμε το καλό σενάριο).

 

Ασχέτως λοιπόν αν κατ΄ αρχήν η εβδομάδα χαρακτηρίζεται ενδιαφέρουσα, η εικόνα των τελευταίων συνεδριάσεων,  με μέτριο προς χαμηλό τζίρο (στα 43εκ ευρώ και την Πέμπτη και την Παρασκευή) και σχετικά μικρές μεταβολές θα μπορούσε να συνεχιστεί όχι μόνο για τις επόμενες ημέρες αλλά και γενικά για τις επόμενες εβδομάδες. Ακόμη και για ολόκληρο το καλοκαίρι, όπως έχουμε γράψει σε επιμέρους σχόλια στο GFF.

 

Υπάρχει και κάτι αρκετά θετικό

 

Πέραν όμως των παραπάνω θα λέγαμε ότι υπάρχει και κάτι αρκετά καλό. Ποιό είναι αυτό; Ότι σε αυτή τη φάση δε φαίνεται να υπάρχει στο τραπέζι το εξαιρετικά κακό σενάριο, εκτός φυσικά κάποιου απροόπτου …. χωρίς να ξεχνάμε και τις διεθνείς εξελίξεις, όπου πάντα υπάρχουν μεγάλοι κίνδυνοι.

 

Και κακά τα ψέματα, το σενάριο μιας παρατεταμένης περιόδου με μικρές διακυμάνσεις είναι κακό για τους επαγγελματίες του χρηματιστηριακού κλάδου (χαμηλοί τζίροι – χαμηλές προμήθειες κτλ …), αλλά για τους επενδυτές δεν είναι και το χειρότερο δυνατόν, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς την άνοδο που έχει συντελεστεί σε αρκετές από τις μετοχές κατά τους τελευταίους μήνες.

 

Έτσι και αλλιώς στις ανοδικές αγορές, περίοδοι αφομοίωσης των τιμών, έτσι ώστε να δημιουργηθούν οι βάσεις για μια νέα άνοδο, είναι ότι πιο φυσιολογικό και σε μεγάλο βαθμό απαραίτητο, ανάμεσα σε άλλα για να εκτονωθεί και διαγραμματικά η αγορά από το τελευταίο ράλι.

 

Είναι χαρακτηριστικό ότι η αγορά μετά το ράλι των 13 συνεχόμενων ανοδικών συνεδριάσεων πριν από λίγο καιρό είχε βρεθεί σε εξαιρετικά υπεραγορασμένα επίπεδα, από τα οποία θα έπρεπε να εκτονωθεί. Και θα λέγαμε ότι ο τρόπος με τον οποίο εκτονώνεται η αγορά, κρατώντας άμεση επαφή με τις καθοριστικές αντιστάσεις των 790 – 800 μονάδων, αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας για την υπέρβαση, αν και όπως γράψαμε φοβόμαστε ότι αυτό δε θα συμβεί άμεσα.

 

 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!!!!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....