Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

 

Ο Κυνηγός

Η "παραχρηματιστηριακή" και όχι μόνο στήλη του GFF

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

10ετές ομόλογο: Ένας μεγάλος στόχος και για το Χ.Α.

00:01 - 12/07/18

 

Με τις τιμές των ελληνικών ομολόγων και κυρίως την απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου να αποκλιμακώνεται περαιτέρω κατά τις τελευταίες ημέρες, θα αναφερθούμε και πάλι σήμερα στο σενάριο που είχαμε αναφέρει πριν από μερικές ημέρες. Ένα σενάριο το οποίο δεν ξέρουμε μήπως και η τελευταία κρυφή ελπίδα για να ζωντανεύσει ξαφνικά το πολύπαθο ελληνικό χρηματιστήριο.

Όπως λοιπόν είχαμε γράψει, το επίπεδο απόδοσης του 3,80 – 3,90% για το 10ετές ομόλογο είναι μεγάλης τεχνικής σημασίας. Και κάνουμε και πάλι σήμερα αυτή την ειδική αναφορά (μετά και τη νέα μικρή αποκλιμάκωση), γιατί επιτυχία πτώσης της απόδοσης του 10ετούς ομολόγου κάτω από τα παραπάνω επίπεδα, θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια βίαιη πτώση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων. Μια βίαιη πτώση η οποία το πιθανότερο είναι πως σημάνει  καλά νέα για το Χ.Α., ακόμη και για την ελληνική οικονομία. Και αν και όλα δείχνουν πως πάμε για ένα πολύ ήσυχο καλοκαίρι, με πολύ χαμηλούς τζίρους και μικρές διακυμάνσεις (υπάρχει βέβαια πάντα ο κίνδυνος μιας μεγάλης πτώσης στις διεθνείς αγορές). Θα ρισκάραμε να προβλέψουμε πως όποτε η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου καταφέρει να αποκλιμακωθεί (κάνοντας βάση) χαμηλότερα του 3,80 – 3,90%, θα έχουμε απότομα ένα ράλι τόσο στην αγορά ομολόγων όσο και το χρηματιστήριο.  Γιατί όπως γράφουμε τον τελευταίο καιρό στο GFF. Όσο ζούμε ελπίζουμε όπως είχαμε και πριν από μερικές ημέρες!!

Τελευταίες τιμές των ελληνικών ομολόγων

Ομόλογο

Απόδοση %

Greece 1M

1.030

Greece 3M

1.120

Greece 6M

1.130

Greece 5Y

2.875

Greece 10Y

3.881

Greece 15Y

4.473

Greece 20Y

4.667

Greece 25Y

4.790

 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!!!!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....