Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

 

Ο Κυνηγός

Η "παραχρηματιστηριακή" και όχι μόνο στήλη του GFF

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

FTSE 25: Προς στιγμήν το μόνο που έχει καταφέρει είναι να μη χαθούν οι στηρίξεις.  

00:01 - 12/10/17

 

 

Ξεκινάμε με τα θετικά και συγκεκριμένα με το γεγονός ότι ο FTSE 25 παραμένει υψηλότερα των κρίσιμων για ολόκληρη την πορεία της αγοράς, στηρίξεις στις 1.910 – 1.920 μονάδες, έχοντας μάλιστα μια μικρή απόσταση ασφαλείας. Tο στοίχημα σε αυτή τη φάση είναι να επιστρέψει ο δείκτης υψηλότερα των 1990 – 2.000 μονάδων, μια επιστροφή που θα ήταν ένα πρώτο σημάδι ότι η τελευταία άνοδος δεν είναι απλά και μόνο μια αντίδραση μετά τη δοκιμασία των ισχυρών στηρίξεων (είχαν δοκιμαστεί αρκετές φορές στα τέλη Σεπτεμβρίου) αλλά κάτι περισσότερο, μην κρύβοντας ότι όσο ο δείκτης μένει χαμηλότερα των 2.000 μονάδων η ανησυχία μας παραμένει σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα.

 

Μετά και αυτή τη διάσπαση η όρεξη θα ανοίξει, με επόμενο στόχο τις αντιστάσεις στα επίπεδα των 2.040 – 2.060 μονάδων, γνωστά επίπεδα μεγάλης σημασίας. Και εφόσον θέλουμε να γίνουμε αισιόδοξοι, διάσπαση και αυτών των αντιστάσεων θα μπορούσε να μας κάνει να μιλήσουμε μέχρι και για πλήρη αποκατάσταση των θετικών τεχνικών ενδείξεων, ανοίγοντας το δρόμο για σημαντικά υψηλότερα επίπεδα, ακόμη και μέχρι τα υψηλά των 2.200 μονάδων περίπου, με τη διαγραμματική εικόνα της αγοράς να καθίσταται πλήρως θετική.

 

Ξέροντας πάντως ότι με την υπάρχουσα ειδησεογραφία το θετικό σενάριο φαίνεται αρκετά δύσκολο (χωρίς φυσικά ποτέ τίποτα να αποκλείεται), εμείς θα μείνουμε κυρίως στην ανάγκη να αποφευχθούν τα χειρότερα, κάτι το οποίο κυρίως έχει να κάνει με την παραμονή του δείκτη υψηλότερα των καθοριστικών στηρίξεων των 1.910 – 1.920 μονάδων. Να σημειωθεί βέβαια ότι πριν από αυτά τα επίπεδα και στις 1.950 μονάδες υπάρχουν επίσης ισχυρές στηρίξεις, ένα πρώτο ανάχωμα σε περίπτωση πτώσης της αγοράς.  

 

Θέλοντας να ελπίζουμε ότι αυτά τα επίπεδα δε θα δοκιμαστούν ξανά, πόσο μάλλον θα χαθούν, είμαστε αναγκασμένοι να αναφερθούμε στο πολύ αρνητικό σενάριο, αυτό δηλαδή της απώλειας των 1.900 μονάδων.

 

Σε αυτήν λοιπόν την περίπτωση υπάρχει κίνδυνος τα πράγματα να γίνουν αρκετά δυσάρεστα για ολόκληρη την αγορά. Είναι χαρακτηριστικό ότι επόμενες ισχυρές στηρίξεις του δείκτη είναι στα επίπεδα των 1.845 – 1.855 μονάδων, με κίνδυνο να μιλήσουμε για ακόμη χαμηλότερα επίπεδα και τις στηρίξεις στα επίπεδα των 1.750 - 1.760 μονάδων, δηλαδή περίπου 11% χαμηλότερα σε σχέση με τις τρέχουσες τιμές (μια τιμή που είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα συνδυάζονταν με μια πτώση του ΓΔ μέχρι περίπου τις 650 μονάδες).

 

FTSE 25 (daily data)

 

 

FTSE 25 (weekly data)

 

 

Wall Street update

 

 

Σε σχέση με τα όσα είχαμε γράψαμε την προηγούμενη Παρασκευή για τις διεθνείς αγορές, να κρατήσουμε ένα ακόμη πολύ ενδιαφέρον στατιστικό. Ότι ο δείκτης μεταβλητότητας (volatility) βρέθηκε τις τελευταίες ημέρες στο χαμηλότερο επίπεδο της ιστορίας!!!!

Και τι έρχεται μετά από μια περίοδο τόσο μεγάλης ηρεμίας και μικρών διακυμάνσεων; Μια απότομη κίνηση προς τη μια ή την άλλη κατεύθυνση. Και δεδομένων των υπολοίπων δεδομένων …. Η μεγαλύτερη μας ανησυχία παραμένει μήπως αυτή η κατεύθυνση είναι η αρνητική και οι δείκτες και οι διεθνείς αγορές βιώσουν μια σημαντική διόρθωση. Διευκρινίζουμε πάντως για ακόμη μια φορά ότι δε μιλάμε για το τέλος του πολυετούς «bull market», αλλά ακόμη και για  ένα φυσιολογικό θα λέγαμε εμείς “profit taking” μετά το ράλι των τελευταίων ετών.

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!!!!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....