Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

 

Ο Κυνηγός

Η "παραχρηματιστηριακή" και όχι μόνο στήλη του GFF

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

12 συνεδριάσεις πριν το φινάλε του 2017 … Οι επόμενοι στόχοι για ΓΔ & Τραπεζικό Δείκτη

00:01 - 12/12/17

 

Δώδεκα συνεδριάσεις πριν το κλείσιμο του 2017 και με το σενάριο η αγορά να συνεχίσει να κινείται κάπου κοντά στα τρέχοντα επίπεδα να είναι εξαιρετικά πιθανό, κανείς δε μπορεί να αποκλείσει το θετικό σενάριο μιας σχετικής ανόδου των τιμών, κάτι το οποίο ουσιαστικά σε μια επανάληψη της πρόσφατης ανόδου της αγοράς θα έφερνε και πάλι το ΓΔ και τον τραπεζικό δείκτη στα όρια σημαντικών επιπέδων. Βέβαια και μιλώντας πάντα για το Χ.Α., το πρώτο μέλημα είναι να αποφευχθούν τα χειρότερα κάτι το οποίο έχει να κάνει με την παραμονή των δεικτών υψηλότερα σημαντικών επιπέδων, πάνω από τα οποία επανήλθαν μετά την άνοδο της προηγούμενης Παρασκευής.

 

Πάμε λοιπόν να δούμε τους επόμενους στόχους για το Χ.Α., στην αναζήτηση να κλείσει η χρονιά με τον καλύτερο τρόπο. Μια χρονιά η οποία εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα κλείσει θετική, αν και κατά τη διάρκεια του έτους η άνοδος είχε φθάσει και το 30% (μετά το χθεσινό κλείσιμο ο ΓΔ βρίσκεται στο +17,75%).

 

-----------------------------------

 

ΓΔ

 

Ξεκινώντας με το ΓΔ, εδώ και φυσικά το πρώτο μεγάλο ζητούμενο είναι η παραμονή υψηλότερα των 725 – 735 μονάδων, κάτι το οποίο έστω και οριακά επιτυγχάνεται και πάλι κατά τις τελευταίες δύο συνεδριάσεις, με κλείσιμο χθες στις 738,47 μονάδες (-0,30%). Όπως έχουμε τονίσει αρκετές φορές, η σημασία αυτών των επιπέδων είναι μεγάλη, με την επιστροφή υψηλότερα τους να είναι ένα ουσιαστικό βήμα για να μιλήσουμε για πραγματική βελτίωση της τάσης της αγοράς, η οποία μετά την πρόσφατη πτώση και για κάποιες εβδομάδες είχε επιβαρυνθεί πάρα πολύ. Από την άλλη πλευρά, ο μεγάλος στόχος είναι οι αντιστάσεις στα επίπεδα των 750 – 755 μονάδων στις οποίες προσφάτως είχε ολοκληρωθεί η άνοδος του Χ.Α.. Οριστική λοιπόν διάσπαση των 755 μονάδων θα είναι ένα πραγματικά μεγάλο βήμα, ανοίγοντας το δρόμο για τις αντιστάσεις στις 800 – 810 μονάδες (πριν από αυτά τα επίπεδα υπάρχουν κάπως ισχυρές αντιστάσεις στις 770 μονάδες), όπου θα επαναξιολογηθεί η δυναμική που έχει η αγορά.  

 

 

 

Τραπεζικός Δείκτης

 

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσες θα είναι οι επόμενες συνεδριάσεις κυρίως για τις τραπεζικές μετοχές, οι οποίες έχουν πρωταγωνιστήσει στην τελευταία αντίδραση της αγοράς, κάτι απόλυτα φυσιολογικό δεδομένης της πτώσης η οποία είχε καταγραφεί στους τραπεζικούς τίτλους από τα μέσα του καλοκαιριού (περίπου -50% από τα μέσα Ιουλίου). Και στην περίπτωση λοιπόν του τραπεζικού δείκτη, το μεγάλο στοίχημα είναι η παραμονή του δείκτη υψηλότερα των 740 – 750 μονάδων (τελευταίο κλείσιμο 752,27 μονάδες, -0,73%).  Μια τέτοια παραμονή θα είναι σημαντική, τουλάχιστον για τη βελτίωση της βραχυπρόθεσμης τάσης. Μάλιστα θα λέγαμε ότι με βάση αυτήν την παραμονή, ο δείκτης είναι ικανός να οδηγήσει το δείκτη αισθητά υψηλότερα, με επόμενο στόχο σε αυτό το θετικό σενάριο τις πολύ ισχυρές αντιστάσεις στα επίπεδα των 815 – 825 μονάδων. Ακόμη υψηλότερα, πολύ μεγάλης σημασίας είναι οι αντιστάσεις στα επίπεδα των 870 – 890 μονάδων!!!!, όπου φυσικά πλέον μιλάμε για ένα σενάριο πραγματικά πολύ μεγάλης ανόδου και βελτίωσης του κλίματος στο χρηματιστήριο.  

 

 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!!!!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....