Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

 

Ο Κυνηγός

Η "παραχρηματιστηριακή" και όχι μόνο στήλη του GFF

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

Είναι φανερό ότι οι δανειστές παίζουν με την Ελλάδα μέχρι να αδειάσουν τα ταμεία

00:01 - 13/03/17

 

Με το ζήτημα των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές θα ασχοληθούμε σήμερα και θα λέγαμε ότι είναι κάτι παραπάνω από φανερό ότι παρά την όποια αισιοδοξία της ελληνικής κυβέρνησης για συνολική συμφωνία μέσα στα επόμενα 2 Eurogroup, του Μαρτίου ή του Απριλίου, η συμφωνία πηγαίνει για το καλοκαίρι χωρίς και πάλι να είναι σίγουρο ότι δε θα υπάρξουν περαιτέρω αναβολές (διαβάστε παρακάτω).

Επί της ουσίας οι δανειστές κάνουν κάτι αρκετό απλό. Κάτι για το οποίο είχαμε προειδοποιήσει από την πρώτη στιγμή. Πηγαίνουν τις διαπραγματεύσεις στο παραπέντε και μέχρι η Ελλάδα να ξεμείνει από χρήματα και να αναγκαστεί να συμφωνήσει στα πάντα (μεγάλες μειώσεις στις συντάξεις, αφορολόγητο, εργασιακά και πιθανόν αλλαγές στο δημόσιο – μέχρι και απολύσεις). Και όλα αυτά θα συμβούν κάπου στις αρχές του καλοκαιριού, αφού τον Ιούλιο υπάρχουν μεγάλες δανειακές υποχρεώσεις που πρέπει να αποπληρώσει η χώρα.   

Είναι χαρακτηριστικό ότι όπως διαβάζουμε και εμείς σε σχετικά δημοσιεύματα …. «στο μεσοπρόθεσμο διάστημα η Ελλάδα δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα χρηματοδότησης». Αυτό απαντούν αρμοδίως στελέχη του ΔΝΤ όταν ερωτούνται για το εάν υπάρχει μια ημερομηνία που να αποτελεί το καταληκτικό ορόσημο της δεύτερης αξιολόγησης.

Και πέραν αυτών των σχολίων, θυμίζουμε ότι την προηγούμενη Πέμπτη ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Τζέρι Ράις είχε πει «είναι ακόμη πολύ νωρίς για να προβούμε σε εικασίες σχετικά με το πότε θα μπορούσε να επιτευχθεί συμφωνία» …. Και όλα αυτά δείχνουν πως το κλείσιμο της αξιολόγησης θα καθοριστεί από την ταμειακή κατάσταση του Ελληνικού Δημοσίου.

Τέλος, να θυμίσουμε ότι προσερχόμενες στα δύο τελευταία Eurogroup, αντίστοιχες δηλώσεις είχε κάνει και ο γερμανός υπουργός οικονομικών, δηλώνοντας με χαρακτηριστικό τρόπο ότι πάντα αυτό γίνεται με την Ελλάδα …. Ουσιαστικά ο Σόιμπλε είχε πει: “φθάνουμε στο παραπέντε και υπό την πίεση των ταμειακών αναγκών της χώρας, η Ελλάδα συμφωνεί σε όλα”.

Βέβαια η οικονομία πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο!

Βέβαια ασχέτως αν στο τέλος έλθει η συμφωνία, εντούτοις όπως έχουμε ξαναγράψει δεν είναι δυνατόν κάθε λίγο και λιγάκι η χώρα να αντιμετωπίζει μια κρίση αβεβαιότητας – ρευστότητας, με την ελληνική οικονομία να πηγαίνει μήνες πίσω. Και όπως έχουμε ξανά-σχολιάσει, το μόνο σίγουρο είναι ότι όσο συνεχίζουμε έτσι, χωρίς το παραμικρό θετικό «σοκ», τα νούμερα δε βγαίνουν, ο λογαριασμός μεγαλώνει και αργά ή γρήγορα οδηγούμαστε σε επικίνδυνες καταστάσεις, με κίνδυνος ακόμη και για GREXIT και ας φαντάζει αυτό τώρα απίθανο.

Το επικίνδυνο σενάριο 

Και σε αυτό το σημείο να κρούσουμε τον κώδωνα του κινδύνου και για ένα εξαιρετικά επικίνδυνο-ύπουλο σενάριο. Αν φθάσουμε στο καλοκαίρι και η διαπραγμάτευση πάλι σπάσει στα δύο, με αρκετά από τα καυτά ζητήματα να πηγαίνουν μετά τις γερμανικές εκλογές, δεν αποκλείουμε κάποια κέντρα αποφάσεων της Ευρώπης να έχουνε αποφασίσει να δρομολογήσουνε εξελίξεις με τη χώρα μας. Και να μην ξεχνάμε ότι όλα αυτά γίνονται σε μια ιστορική συγκυρία για την Ευρώπη, όπου μετά από 30 περίπου χρόνια προσπαθειών για την Ευρώπη της μιας ταχύτητας και την πλήρη ενοποίηση της Ε.Ε., φθάσαμε στο σημείο να ανακοινώνουμε την Ευρώπη των πολλών ταχυτήτων, τη βάση για να ακολουθήσει το ξήλωμα της Ε.Ε – ευρωζώνης σε σχέση με τη μορφή που τη γνωρίζουμε αυτή τη στιγμή.

 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!!!!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....