Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

 

Ο Κυνηγός

Η "παραχρηματιστηριακή" και όχι μόνο στήλη του GFF

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

«Και κάπου εδώ θα φανεί αν αντίδραση ήταν και πάει ή κάτι περισσότερο»

00:01 - 13/03/18

 

 

Αν και έκλεισε σε απόσταση από το υψηλό ημέρας και αν και πάλι ο τζίρος ήταν αρκετά μέτριος (για να μην πούμε χαμηλός, στα 51εκ ευρώ) το 3 στα 3 έκανε χθες το Χ.Α., μια αντίδραση η οποία ξεκίνησε την προηγούμενη Τρίτη, 06/03) στις πολύ ισχυρές στηρίξεις των 790 – 800 μονάδων. Και σε αυτό το σημείο θα θυμίσουμε τη βασική μας σκέψη για το χρηματιστήριο, ελπίζοντας  αυτή η εκτίμηση να επιβεβαιωθεί. Η εκτίμηση λοιπόν αυτή έκανε λόγο για μια διόρθωση (που ξεκίνησε στις αντιστάσεις περίπου στις 900 μονάδες) μέχρι τις ισχυρές στηρίξεις των 790 – 800 μονάδων (το πολύ 780 μονάδες) και μετά η αγορά θα επέστρεφε σε θετικό trend, κάτι το οποίο και φυσικά ευχόμαστε να συμβεί (φυσικά και χρειάζεται αύξηση του τζίρου για κάτι πειστικό, αυτό θα το λέμε συνέχεια).

Και όπως αναφέρουμε στον τίτλο του σχολίου, κάπου εδώ θα φανεί αν τελευταία άνοδος ήταν απλά και μόνο μια αντίδραση ή κάτι περισσότερο. Και αυτό γιατί και μετά τη χθεσινή άνοδο (θυμίζουμε ότι η αγορά έκλεισε σε κάποια απόσταση από τα υψηλά ημέρας), οι βασικοί δείκτες και κυρίως ο τραπεζικός δείκτης (στον οποίο επικεντρωνόμαστε κυρίως) βρίσκονται και πάλι στα όρια ισχυρών αντιστάσεων, όπου θα έχουμε μια πρώτη σημαντική ένδειξη για τη δυναμική της τελευταίας ανόδου.

Τραπεζικός Δείκτης

Το μεγάλο στοίχημα λοιπόν σε αυτή τη φάση είναι να επιστρέψει ο τραπεζικός δείκτης υψηλότερα των 895 – 900 μονάδων, με χθεσινό κλείσιμο τις 893,91 μονάδες (+1,64%), κρατώντας ότι αυτό ήταν σε μεγάλη απόσταση από το υψηλό ημέρας, τις 910,54 μονάδες (περίπου +3,5%). Όπως έχει σημειωθεί σε επιμέρους σχόλια του GFF, η επιστροφή υψηλότερα αυτών των αντιστάσεων είναι τεράστιας σημασίας για ολόκληρη την αγορά, αφού μια τέτοια οριστική επιστροφή θα είναι ένα μεγάλο βήμα για την ουσιαστική βελτίωση της διαγραμματικής εικόνας ολόκληρης της αγοράς. Σε διαφορετική περίπτωση και ανά πάσα στιγμή, η μιζέρια στην αγορά μπορεί να επιστρέψει. Επόμενοι στόχοι σε αυτό το σενάριο είναι οι 915 και 920 μονάδες, πολύ ισχυρές αντιστάσεις και ακόμη μεγαλύτερη πρόκληση για την ποιότητα της όποιας αντίδρασης στο Χ.Α. Και τέτοιες διαδοχικές αντιστάσεις μπορούν ανά πάσα στιγμή οδηγήσουν το δείκτη, στα υψηλά στις αρχές Φεβρουαρίου τις 990 – 1.000 μονάδες!!!

ΓΔ

Τώρα όσον αφορά το ΓΔ, ο πρώτος στόχος είναι η παραμονή του δείκτη υψηλότερα των 825 μονάδων (κλείσιμο στις 831,74 μονάδες) και εν συνεχεία ο δείκτης να διασπάσει τις ισχυρές αντιστάσεις στα επίπεδα των 840 και 850 μονάδων διαδοχικά. Και σε αυτήν την περίπτωση και μετά τη διάσπαση των προαναφερθέντων αντιστάσεων, θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για τα υψηλά στις αρχές Φεβρουαρίου, τις 900 μονάδες. Τώρα όσον αφορά τις στηρίξεις και πέραν των 825 μονάδων, θα μείνουνε κυρίως στην μεγάλη ανάγκη να μη χαθούν οι στηρίξεις στα επίπεδα των 790 – 800 μονάδων (ή στη χειρότερη των 780 μονάδων).

FTSE 25

Σε μια σχετικά γρήγορη αναφορά για τον FTSE 25 (κλείσιμο 2.133,90 μονάδες, +0,95%), εδώ είναι τεράστιας σημασίας να μείνει (κατά τις επόμενες εβδομάδες) ο δείκτης υψηλότερα των 2.075 – 2.080 μονάδων (ή στη χειρότερη υψηλότερα των 2.045 – 2.050 μονάδων). Και με βάση αυτήν την παραμονή ο δείκτης να διασπάσει, οριστικά, τις αντιστάσεις στα επίπεδα των 2.150 μονάδων (χθεσινό υψηλό ημέρας οι 2.156,92 μονάδες), με το θετικό σενάριο της διάσπασης αυτών των αντιστάσεων να συνδέεται φυσικά με το θετικό σενάριο που αναφέραμε παραπάνω, για τον ΓΔ και τον τραπεζικό δείκτη.    

 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!!!!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....