Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

 

Ο Κυνηγός

Η "παραχρηματιστηριακή" και όχι μόνο στήλη του GFF

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

Τραπεζικός Δείκτης: Ακραίες διακυμάνσεις με ξεκάθαρους στόχους

00:01 - 13/03/19

 

 

Το λέμε συνεχώς ως GFF τις τελευταίες ημέρες και θα το επαναλάβουμε και σήμερα. Η τελευταία πορεία της αγοράς είναι απολύτως προβλεπόμενη, χωρίς σε καμία περίπτωση, από την πρόσφατη παλινδρόμηση και κατοχύρωση κερδών σε ορισμένες περιπτώσεις (ήλθε βέβαια η χθεσινή άνοδος), να χάνεται η διαγραμματική βελτίωση που έχει συντελεστεί από την τελευταία μεγάλη άνοδο. Θυμίζουμε πως όταν ξεκίνησε η αντίδραση στις καθοριστικές (για τη μακροπρόθεσμη τάση) στηρίξεις στις 600 – 610 μονάδες. Ο στόχος ήταν οι μακροπρόθεσμες αντιστάσεις στις 700 – 710 μονάδες. Αντιστάσεις οι οποίες προσεγγίστηκαν. Και όπως αναμέναμε (και είχαμε γράψει), σε αυτές τις αντιστάσεις ολοκληρώθηκε ένας κύκλος ανόδου, με την τελευταία τεχνική εκτόνωση/παλινδρόμηση να είναι όχι μόνο στο πρόγραμμα. Αλλά και επιβεβλημένη (υγεία) για την αγορά μας

Και με το στόχο στην παρούσα φάση να είναι η παραμονή υψηλότερα των στηρίξεων στα τρέχοντα επίπεδα των 680 – 690 μονάδων (έτσι ώστε να μη χαλάσει η διαγραμματική εικόνα). Και με βάση αυτήν την παραμονή, να διασπαστούν οριστικά οι αντιστάσεις στις 700 - 710 μονάδες.  Πάμε να ρίξουμε μια ματιά στον τραπεζικό δείκτη. Τον πλέον ευμετάβλητο δείκτη του Χ.Α.

Μετά λοιπόν και τη χθεσινή, νέα, μεγάλη άνοδο (550,07 μονάδες, +3,73%), ο μεγάλος στόχος για το δείκτη είναι η διάσπαση των 550 - 555 μονάδων, στις οποίες προσφάτως κορύφωσε, δύο φορές, ο δείκτης (και βρίσκεται εκ νέου). Διάσπαση τους, θα έβαζε το δείκτη σε ένα νέο ανοδικό trend, με επόμενο στόχο τις αντιστάσεις στις 600 – 610 μονάδες (δηλαδή περίπου 9-10%) όπου θα επαναξιολογηθεί η κατάσταση.

Τώρα σε περίπτωση που τα προβλήματα επιστρέψουνε, κλειδί (για την αγορά συνολικά) κρίνεται η μη απώλεια των 500 – 510 μονάδων. Χαμηλότερα οι επόμενες στηρίξεις είναι στις 475 και 435 – 440 μονάδες. Και αν και δε θέλουμε να πιστεύουμε πως θα συζητήσουμε σύντομα για αυτές τις στηρίξεις. Απλώς σημειώνεται πως απώλεια τους, επαναφέρει την πλήρη μιζέρια στις τραπεζικές μετοχές, οι οποίες με ευκολία μπορούν να βρεθούν μέχρι και σε νέα ιστορικά χαμηλά!!

 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!!!!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....