Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

 

Ο Κυνηγός

Η "παραχρηματιστηριακή" και όχι μόνο στήλη του GFF

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

Και όμως θα μπορούσαμε για λίγο καιρό να ηρεμήσουμε …

00:01 - 13/06/17

 

Όλα λοιπόν δείχνουν ότι το καλύτερο που θα μπορούσε να πάρει η Ελλάδα στο επόμενο Eurogroup (αν δεν υπάρξει και νέο έκτακτο) είναι το πράσινο φως για την εκταμίευση της δόσης και άντε μια γενικόλογη δέσμευση των ευρωπαίων ότι κάποια στιγμή θα γίνει κάτι για το χρέος (το 2018 με την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος).

 

Ασχέτως όμως αυτής της εξέλιξης με την Ελλάδα να μην παίρνει τίποτα για το χρέος και όσο και αν ακούγεται περίεργο, η χώρα μετά το κλείσιμο αυτής της αξιολόγησης μπορεί και να ηρεμήσει για ένα χρονικό διάστημα. Πιθανόν και για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα.

 

Και αυτό γιατί οι επόμενες αξιολογήσεις είναι πολύ πιο “soft”, με σημαντικά μικρότερες εκκρεμότητες σε σχέση με αυτές της τελευταίας αξιολόγησης, η οποία έτσι και αλλιώς θα είχε κλείσει εδώ και καιρό, αν η ελληνική κυβέρνηση δεν είχε εμπλέξει με τόσο εσφαλμένο τρόπο το ζήτημα του χρέους.

 

Και πέραν των παραπάνω, συμφωνούμε απολύτως και με το σχόλιο της BNP ότι η Ελλάδα δεν έχει πιεστικές χρηματοδοτικές ανάγκες μετά τον Ιούλιο, με μία μόλις πληρωμή ομολόγου ύψους 2δις τον Ιούλιο του 2018 στην ΕΚΤ και στις κεντρικές τράπεζες της ευρωζώνης. 

 

Αν λοιπόν τα συνδυάσει όλα κανείς, θα διαπιστώσει ότι οι επόμενοι μήνες θα μπορούσαν να κυλίσουν πολύ πιο ήρεμα από ότι έχουμε συνηθίσει. Και ειδικά αν πέσουμε και σε ένα ήρεμο διεθνές περιβάλλον (αυτό να μην το ξεχνάμε ποτέ), η σχετική ηρεμία στο εσωτερικό της χώρας θα μπορούσε να έχει θετικές επιπτώσεις στην πορεία της ελληνικής οικονομίας, έστω και σε ένα μικρό βαθμό. Ξέρουμε ότι αυτά ακούγονται κάπως, αλλά η σημασία της ψυχολογίας για την περίπτωση της Ελλάδας είναι τεράστια.

 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!!!!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....