Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

 

Ο Κυνηγός

Η "παραχρηματιστηριακή" και όχι μόνο στήλη του GFF

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

Τα βλέμματα στις επόμενες στηρίξεις & Βλέπουμε…

00:01 - 13/08/19

 

 

Στη σκιά της κακής πορείας των διεθνών αγορών, όπου μάλιστα καταγράφεται δοκιμασία ισχυρών στηρίξεων σε βασικούς διεθνείς δείκτες (πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα ο γερμανικός DAX). Και ανησυχία ότι αυτές οι στηρίξεις θα χαθούνε και οι αγορές θα μπούνε σε έναν νέο κύκλο πτώσης. Μια πτώση που σίγουρα θα επηρέαζε και το Χ.Α., όπου η διαγραμματική εικόνα έχει πλέον επιβαρυνθεί εξαιρετικά. Το Χ.Α.  από τα πρόσφατα υψηλά των 900 μονάδων καταγράφει μια διόρθωση της τάξης του 7,6%, με την πτώση στην περίπτωση των τραπεζών να είναι αισθητά μεγαλύτερη.

Και όπως σχολιάζαμε (προειδοποιούσαμε) στο www.greekfinanceforum.com, τα προβλήματα στο Χ.Α. έγιναν ακόμη μεγαλύτερα μετά την απώλεια των ισχυρών του τραπεζικού δείκτη στις 780 – 790 μονάδες. Όπως λοιπόν είχαμε προειδοποιήσει, μετά την απώλεια αυτών των στηρίξεων και εφόσον δεν είχαμε άμεσα μια ισχυρή αντίδραση, η εικόνα επιδεινώθηκε και άλλο, με τον τραπεζικό δείκτη (στον οποίον κυρίως θα εστιάσουμε σήμερα), να χάνει τις τελευταίες ημέρες και τις 720 μονάδες (έκλεισε στις 668,06 μονάδες, -4,85%).

Τα βλέμματα λοιπόν στρέφονται στις επόμενες στηρίξεις. Συγκεκριμένα, έχουμε τα επίπεδα των 650 – 660 μονάδων (χθεσινό χαμηλό ημέρας οι 663,09 μονάδες), 600 – 610 και 570 – 580 μονάδων, πολύ ισχυρές στηρίξεις στις οποίες ανάμεσα σε άλλα υπάρχει και ο απλός ΑΚΜΟ 200 ημερών. Και χωρίς ντε και καλά να λέμε πως οι τελευταίες αυτές στηρίξεις θα προσεγγιστούνε. Αν αυτό συνέβαινε θα ρισκάραμε να προβλέψουμε πως εκεί θα μπορούσε να ολοκληρωθεί μια σημαντική διόρθωση από τα πρόσφατα υψηλά. Να έχουμε μια ισχυρή αντίδραση και γενικά να επαναξιολογηθεί η κατάσταση.  

Φυσικά γίνεται αντιληπτό πως μια περαιτέρω πτώση της τάξης περίπου 15% στις τράπεζες, θα οδηγήσει (με αναλογικά μικρότερη πτώση των μη – τραπεζικών μετοχών του FTSE 25), το ΓΔ στα επίπεδα των στηρίξεων που έχουμε αναφέρει εδώ και εβδομάδες στο www.greekfinanceforum.com. Συγκεκριμένα, στις 790 - 800 μονάδες, πιθανόν και 780 μονάδες, δηλαδή περίπου 5-6% χαμηλότερα από τα τρέχοντα επίπεδα.  Αντίδραση λοιπόν άμεσα. Ακόμη και σήμερα ή το αργότερα μέσα στις επόμενες ημέρες. Και επιστροφή του τραπεζικού δείκτη υψηλότερα των 720 και του ΓΔ υψηλότερα των 840 - 850 μονάδων, για να αποφευχθεί η περαιτέρω πτώση που περιγράψαμε παραπάνω.

Τραπεζικός Δείκτης

Γενικός Δείκτης

 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!!!!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....