Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

 

Ο Κυνηγός

Η "παραχρηματιστηριακή" και όχι μόνο στήλη του GFF

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

Ψυχραιμία, με τον FTSE 25 πλέον στα όρια καθοριστικών στηρίξεων

00:01 - 14/02/18

 

Αν και τα χρηματιστήρια έχουν τη δική τους λογική, με πολλούς απρόβλεπτους παράγοντες - κινδύνους, θα χαρακτηρίζαμε την τελευταία συμπεριφορά της αγοράς ως πλήρως ελεγχόμενη, ακολουθώντας μια πορεία για την οποία είχαμε προειδοποιήσει.

Ας τα πάρουμε από την αρχή. Η αγορά μας κατά τους προηγούμενους μήνες έκανε ένα μεγάλο ράλι, πήγε στα όρια των αντιστάσεων των 900 μονάδων, με πολλές μετοχές και δείκτες να βρίσκονται σε υπεραγορασμένα επίπεδα. Και κάπου εκεί ξεκίνησε η διόρθωση της αγοράς, με αφορμή και την πτώση των διεθνών αγορών (επίσης είχαμε προειδοποιήσει – οι βασικοί δείκτες βρισκόντουσαν στα πλέον υπεραγορασμένα επίπεδα όλων των εποχών!!!).

Και σιγά – σιγά η αγοράς μας έφθασε στις στηρίξεις τις οποίες είχαμε αναφέρει, στις 820 μονάδες με μεγάλης σημασίας τις στηρίξεις στις 780 – 790 μονάδες. Και ουσιαστικά αυτές οι στηρίξεις προσεγγίζονται με το χθεσινό χαμηλό ημέρας να είναι οι 810 μονάδες.

Δε λέμε ότι τα προβλήματα στην αγορά τελειώνουν εδώ (αν και αυτό δε θα ήταν έκπληξη – η αγορά μπορεί άνετα να πάει μέχρι τις 780 – 790 μονάδες). Και ούτε ότι δεν υπάρχουν αστάθμητοι παράγοντες, οι οποίοι μπορεί να οδηγήσουν στην απώλεια των προαναφερθέντων στηρίξεων και η κατάσταση να γίνει πιο περίπλοκη.

Με υπαρκτό το σενάριο η αγορά να παλινδρομήσει κάπου κοντά στα τρέχοντα επίπεδα για κάποιο χρονικό διάστημα, αυτό που λέμε είναι ότι μέχρι τώρα η κατάσταση είναι απολύτως ελεγχόμενη και ότι παραμένουμε συγκρατημένα αισιόδοξοι για την πορεία του Χ.Α. τους επόμενους 12 με 18 μήνες. Και συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι κατά τους επόμενους μήνες θα μπορούσαμε να έχουμε διάσπαση των αντιστάσεων στις 900 – 910 μονάδες και κίνηση του ΓΔ υψηλότερα των 1.000 μονάδων, επίπεδα τα οποία έχει να δει η αγορά από το τέλος του 2014.

FTSE 25

Και σε αυτό το σημείο και σε σχέση με τα παραπάνω θα πρέπει να γίνει ειδική αναφορά στον FTSE 25, ο οποίος χθες έκλεισε στις 2.091,62 (+0,23%), με το χαμηλό ημέρας να είναι οι 2.062,49 μονάδες, στα όρια ισχυρών στηρίξεων, τις οποίες είχαμε θέσει ως στόχο σχεδόν στο ξεκίνημα της πτώσης. Ειδικότερα, ένας από τους μεγάλους στόχους για την αγορά από εδώ και πέρα θα είναι η παραμονή του δείκτη υψηλότερα των 2.050 – 2.070 μονάδων, στηρίξεις μεγάλης σημασίας όχι μόνο για το δείκτη αλλά και ολόκληρη την αγορά. Και πιάνοντας το θετικό σενάριο, θα τολμούσαμε να πούμε ότι σε αυτά τα επίπεδα μέχρι και που θα μπορούσαμε να έχουμε το τέλος της πρόσφατης διόρθωσης και η αγορά σταδιακά να αρχίσει να ανακάμπτει. Σημειώνεται πως ελαφρώς χαμηλότερα (στα πλαίσια του αρκετά πιθανού σεναρίου της παλινδρόμησης που αναφέραμε), πολύ ισχυρές (μακροπρόθεσμες – από το εβδομαδιαίο διάγραμμα) είναι οι στηρίξεις στα επίπεδα των 2.030 – 2.035 μονάδων.

Όσο λοιπόν ο δείκτης FTSE 25 παραμένει υψηλότερα των προαναφερθέντων στηρίξεων, ανά πάσα στιγμή η αγορά μπορεί και πάλι να ανεβάσει στροφές και σταδιακά να μιλήσουμε για τα πρόσφατα υψηλά των 2.270 – 2.275 μονάδων (δηλαδή μια άνοδο από εδώ που είμαστε περίπου 9%), με το ΓΔ να πιάνει και πάλι τις ισχυρές αντιστάσεις στις 900 – 910 μονάδες.  

FTSE 25 (με ημερήσια δεδομένα)

FTSE (με εβδομαδιαιά δεδομένα)

 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!!!!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....