Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

 

Ο Κυνηγός

Η "παραχρηματιστηριακή" και όχι μόνο στήλη του GFF

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

3 διαγράμματα για την εντυπωσιακή Wall Street και τις διεθνείς αγορές & Το συμπέρασμα

00:01 - 15/01/18

 

Με τα πράγματα στο ελληνικό χρηματιστήριο να έχουνε ξεκινήσει με τον καλύτερο τρόπο το 2018 και το ΓΔ να βρίσκεται στο δρόμο προς τις αντιστάσεις στις 860 μονάδες (υψηλά του προηγούμενου καλοκαιριού, αλλά και υψηλά 3 ετών από το Μάρτιο του 2015), σήμερα και στο ξεκίνημα της εβδομάδας δε θα αναφερθούμε στην εσωτερική ειδησεογραφία. Θα αναφερθούμε στις διεθνείς αγορές και συγκεκριμένα τη Wall Street αλλά και τις παγκόσμιες αγορές. Μην κρύβοντας ότι σε αυτές βλέπουμε έναν μεγάλο κίνδυνο για το ελληνικό χρηματιστήριο (τουλάχιστον αναφορικά με το ενδεχόμενο να έχουμε κάποια βραχυπρόθεσμα προβλήματα – μια σημαντική διόρθωση), θα παρουσιάσουμε 3 πολύ ενδιαφέροντα διαγράμματα, με το 3ο κατά την άποψη μας να είναι το ακόμη πιο ενδιαφέρον.

 

1ο διάγραμμα

 

Στο πρώτο λοιπόν εντυπωσιακό στατιστικό, ας κρατήσουμε ότι αν ο S&P 500 συνεχίσει για ακόμη δύο εβδομάδες χωρίς διόρθωση 5% θα έχει κάνει το μεγαλύτερο σερί όλων των εποχών. Θα έχουν περάσει 400 συνεδριάσεις χωρίς ούτε μια σωρευτική διόρθωση της τάξης του 5%!!!!

 

 

2ο διάγραμμα

 

Και το δεύτερο διάγραμμα είναι εξίσου ενδιαφέρον. Σε αυτό απεικονίζεται το γεγονός ότι ο S&P 500 βρίσκεται υψηλότερα του ΚΜΟ 200 ημερών για συνεχόμενα 386 ημέρες, το δεύτερο μεγαλύτερο σερί όλων των εποχών.

 

 

3ο διάγραμμα

 

Το 3ο κατά την άποψη μας είναι το πλέον ενδιαφέρον διάγραμμα και δεν αναφέρεται στη Wall Street, αλλά στις παγκόσμιες αγορές. Σύμφωνα λοιπόν με αυτό το διάγραμμα, οι παγκόσμιες μετοχές (με βάση το δείκτη MSCI World) και με βάση τα  εβδομαδιαία δεδομένα (όπως έχουμε γράψουμε άλλες φορές το πιο αρμόδιο για τη μακροπρόθεσμη τάση των αγορών), οι παγκόσμιες μετοχές βρίσκονται στα πιο υπεραγορασμένα επίπεδα από το 1987. Και όταν οι μετοχές βρίσκονται σε τόσο υπεραγορασμένα επίπεδα, τα πράγματα είναι όλο και πιο επικίνδυνα.

 

 

Συμπέρασμα

 

Ποιό είναι το συμπέρασμα με βάση τα παραπάνω διαγράμματα; Δεν πιστεύουμε ότι ντε και καλά θα φθάνει η ώρα που θα έχουμε το τέλος του κόσμου και ότι ντε και καλά θα έλθει το τέλος του πολυετούς bull market. Αλλά με βάση τα παραπάνω διαγράμματα και κυρίως το 3ο, υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες, σχετικά σύντομα να έχουμε μια σημαντική διόρθωση στις διεθνείς αγορές.

 

Συγκεκριμένα, προσωπικά πιστεύουμε ότι το Bull market δε θα τελειώσει μέχρι η παγκόσμια οικονομία να αρχίσει να χάνει στροφές. Και προσωπικά αυτό δεν πιστεύουμε ότι θα συμβεί σύντομα. Απλά πιστεύουμε ότι πιθανόν να πλησιάζει η ώρα μιας σημαντικής διόρθωσης. Και προσωπικά αυτή πιστεύουμε πως θα συμβεί γρήγορα, δηλαδή θα κρατήσει λίγες ημέρες και θα είναι αρκετά έντονη. Δηλαδή οι αγορές με αφορμή ένα γεγονός θα μπορούσαν μέσα σε 3-5 συνεδριάσεις να καταγράψουν μια μεγάλη πτώση 10-15% ή και ελαφρώς μεγαλύτερη. Και όπως είναι λογικό μια τέτοια εξέλιξη θα είχε επιπτώσεις και στην πορεία του Χ.Α., επαναλαμβάνοντας ότι πιθανόν βραχυπρόθεσμα, το Χ.Α. κινδυνεύει περισσότερο από την πορεία των διεθνών αγορών παρά από την εσωτερική ειδησεογραφία, η οποία ομολογουμένως είναι αρκετά θετική.

 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!!!!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....