Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

 

Ο Κυνηγός

Η "παραχρηματιστηριακή" και όχι μόνο στήλη του GFF

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

Γιατί ο Σόιμπλε εμφανίζεται αισιόδοξος για την Ελλάδα;

00:01 - 15/05/17

 

 

Κάτι το οποίο έχε σχολιαστεί αρκετά τις τελευταίες εβδομάδες και κυρίως ημέρες είναι η αλλαγή της στάσης του Β. Σόιμπλε απέναντι στη χώρα μας, με τους περισσότερους, ανάμεσα σε αυτούς και εμείς, να αποδίδουν αυτή την αλλαγή της στάσης του γερμανού ΥΠΟΙΚ στις επερχόμενες γερμανικές εκλογές. Και δικαιολογημένα όλοι μας είμαστε καχύποπτοι απέναντι στο γερμανό ΥΠΟΙΚ, ο οποίος με την εμμονή του στη λιτότητα έχει δημιουργήσει προβλήματα μέχρι και στο εσωτερικό της ακμάζουσας οικονομικά Γερμανίας (με πλήθος γερμανών οικονομολόγων να φωνάζουν για την ανάγκη μείωσης των φόρων στη μεσαία τάξη της Γερμανίας).

Εντούτοις και πέραν της καχυποψίας όλα δείχνουν ότι υπάρχει και ένας άλλος λόγος για τον οποίο ο Σόιμπλε εμφανίζεται για πρώτη φορά αισιόδοξος για την Ελλάδα. Και αυτός είναι οι αλλαγές που γίνονται στο ασφαλιστικό της χώρας (δηλαδή οι περικοπές – άμεσες και έμμεσες - των συντάξεων).

Από την πρώτη στιγμή της ελληνικής κρίσης (πριν από περίπου 7 χρόνια) ο γερμανός ΥΠΟΙΚ έχει αναφερθεί πάρα πολλές φορές στην ανάγκη μεταρρύθμισης του ασφαλιστικού της χώρας, με ακόμη μεγαλύτερες περικοπές. Και ο Σόιμπλε δεν κρύβει την ικανοποίηση του για τις αποφάσεις που έχει λάβει η κυβέρνηση Σύριζα, τα τελευταία περίπου 2 χρόνια και κυρίως τους τελευταίους μήνες, με αποτέλεσμα η δαπάνη για το ασφαλιστικό της χώρας ως ποσοστό του ΑΕΠ, να μειώνονται κοντά στα όρια τα οποία θεωρεί βιώσιμα ο Σόιμπλε (αλλά και όλοι οι θεσμοί).

Και μπορεί ο κυριότερος λόγος που έχει μαλακώσει το Σόιμπλε να είναι ότι θέλει να κρατήσει χαμηλούς τόνους ενόψει των εκλογών του Σεπτεμβρίου, εντούτοις υπάρχουν αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης για τις οποίες δεν κρύβει την ικανοποίηση του και την αισιοδοξία του ότι η χώρα μπορεί να αρχίσει να πηγαίνει καλύτερα.

Όπως βέβαια γράφουμε τον τελευταίο καιρό (αναφερόμενοι κυρίως στο Χ.Α.), είναι μεγάλο λάθος να είναι κανείς υπερβολικά αισιόδοξος. Ωστόσο και όπως η εμπειρία έχει δείξει, ένα πράγμα συμβαίνει όταν οι περισσότεροι δεν το περιμένουν. Ας ευχηθούμε λοιπόν αυτό να συμβεί και με τη σταδιακή βελτίωση της ελληνικής οικονομίας, στη βάση κυρίως της σταθεροποίησης. Και το λέμε αυτό αφού είναι δεδομένο ότι για να φθάσουμε στο σημείο να δούμε αύξηση των πραγματικών εισοδημάτων απαιτούνται ακόμη πάρα πολλά χρόνια. Ωστόσο το ζητούμενο σε αυτή τη φάση είναι να πούμε ότι είδαμε τα χειρότερα και από εκεί και πέρα ότι καλύτερο έλθει …     

 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!!!!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....