Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

 

Ο Κυνηγός

Η "παραχρηματιστηριακή" και όχι μόνο στήλη του GFF

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

FolliFollie: Απογοητευτική η διοίκηση στο πως διαχειρίζεται την όλη υπόθεση  

00:01 - 15/05/18

 

Από τα χειρότερα γλύτωσε χθες η μετοχή της Folli  - Follie, κλείνοντας μεν με αισθητές απώλειες 3,73% (στα 7,99 ευρώ), αλλά αρκετά μακριά από το χαμηλό ημέρας τα 7,30 ευρώ (είχε βρεθεί περίπου -11%). Φυσικά, το μόνο σίγουρο είναι πως η νευρικότητα θα συνεχιστεί, με την εισηγμένη να είναι με την πλάτη στον τοίχο και όλα τα σενάρια να είναι ανοιχτά.  

 

Και σήμερα θα σταθούμε στον τρόπο με τον οποίο η εισηγμένη (τουλάχιστον μέχρι στιγμής) έχει χειριστεί την όλη ιστορία. Δε θα ήταν υπερβολή να πούμε πως μιλάμε για έναν τραγικό χειρισμό, με την οικογένεια Κουτσολιούτσου ουσιαστικά να βρίσκεται στα όρια του να παραδεχθεί πως κάτι έχει συμβεί (απλώς θα δούμε πόσο σοβαρό είναι αυτό). Και θυμίζουμε πως από την πρώτη ήμερα είχαμε μιλήσει για τον ερασιτεχνικό (και μη επιστημονικό – με βάση την χρηματοοικονομική επιστήμη) τρόπο με τον οποίο το μικρό Fund προσέγγιζε την ιστορία. Ωστόσο ερασιτεχνικός και κάτι παραπάνω είναι και ο τρόπος με τον οποίο η εταιρεία απαντάει στην τελευταία κρίση, η οποία μέσα σε μερικές ημέρες έχει οδηγήσει σε πτώση 60% και έχει προκαλέσει τεράστια ζημία σε πολλούς μικρούς και μεγάλους επενδυτές.   

 

Έτσι λοιπόν και πάντα μέχρι στιγμής (τουλάχιστον επίσημα), ούτε αγορές από τους βασικούς μετόχους βλέπουμε (την οικογένεια δηλαδή, πέραν του Fosun). Ελάχιστες (για μια τόσο σοβαρή υπόθεση) συνεντεύξεις της διοίκησης (και αυτές τις πρώτες ημέρες). Άφαντα τα υπόλοιπα ανώτατα στελέχη της εταιρείας (IR κτλ), που σίγουρα έχει μια τόσο μεγάλη επιχείρηση (ούτε κάποια αγορά μετοχών βλέπουμε, όπως συμβαίνει σε άλλες εισηγμένες). Και πολλά άλλα, κάποια από τα οποία είχαμε γράψει και έχουν επισημανθεί και από άλλους όλες αυτές τις ημέρες.

 

Τραγικά μικρό όπως είχαμε γράψει το Fund που ξεκίνησε την ιστορία, αλλά και η «μεγάλη» Folli – Follie διαχειρίζεται με έναν τραγικό τρόπο την όλη ιστορία. Και πάνω από όλα με έναν τρόπο σαν να παραδέχεται πράγματα.

 

Και ευχόμαστε πραγματικά για το καλό της εταιρείας και συνολικά για την αξιοπιστία του Χ.Α., να αποδειχθεί πως η εισηγμένη είναι «καθαρή» ή ότι τουλάχιστον το πρόβλημα εντοπίζεται στην ελλιπή ενημέρωση του site και των σημείων πώλησης της εταιρείας ανά τον κόσμο (αυτό έτσι και αλλιώς έχει πια αποδειχθεί) και τίποτα περισσότερο.  

 

Γιατί πέραν όλων των άλλων, το τελευταίο που θέλουμε είναι στην αναξιόπιστη Ελλάδα, να αποδειχθεί πως μια από τις μεγαλύτερες – εγχώριες – πρότυπο – επιχειρήσεις χρησιμοποιούσαν Greek Statistics και εξαπατούσαν τους ξένους επενδυτές (μιλάμε πάντα για μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες του Χ.Α., που συμμετέχει στον FTSE 25).

 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!!!!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....