Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

 

Ο Κυνηγός

Η "παραχρηματιστηριακή" και όχι μόνο στήλη του GFF

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

ΓΔ – FTSE 25: Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία

00:01 - 15/11/17

 

 

Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία λέει ο λαός και αυτό ισχύει απόλυτα για το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο αν και δεν υπάρχει η τόσο κακή ειδησεογραφία από την οικονομία αλλά και τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, κατά τους τελευταίους περίπου 3-4 μήνες βρίσκεται σε μια διαρκής μιζέρια, με μεγάλο αδύναμο κρίκο τις τραπεζικές μετοχές οι οποίες μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα βλέπουν τον εφιάλτη τον προηγούμενων ετών να επαναλαμβάνεται. Μάλιστα η διαγραμματική εικόνα των βασικών δεικτών έχει επιδεινωθεί τόσο πολύ, καθιστώντας το αρνητική σενάριο ως το επικρατέστερο, τουλάχιστον όσον αφορά την πορεία της αγοράς κατά τις επόμενες εβδομάδες. Σε κάθε περίπτωση, θα επαναλάβουμε ότι η ελπίδα πεθαίνει τελευταία, ελπίζοντας ότι θα υπάρξει άμεσα μια πραγματικά ισχυρή αντίδραση έτσι ώστε να επιστρέψουν οι βασικοί δείκτες υψηλότερα σημαντικών επιπέδων και να αποφευχθούν τα χειρότερα.

 

ΓΔ

 

Αναφορικά με το ΓΔ, το σκηνικό είναι γνωστό. Το μεγάλο στοίχημα είναι ο γενικός δείκτης τιμών του Χ.Α. να επιστρέψει υψηλότερα των 725 – 735 μονάδων, τις γνωστές πολύ ισχυρές στηρίξεις τις οποίες κινδυνεύει πλέον ανοιχτά να χάσει ο δείκτης. Θυμίζουμε ότι απώλεια τους θα οδηγήσει σε έναν νέο κύκλο μιζέριας, με πτώση του ΓΔ προς τις στηρίξεις στα επίπεδα των 690 – 700 μονάδων, η απώλεια των οποίων (θα το παλέψει η αγορά σε αυτά τα επίπεδα) θα φέρει το Χ.Α. στις 640 – 650 μονάδες (θυμίζουμε ότι εδώ και καιρό έχουμε ρισκάρει να προβλέψουμε ότι η αγορά θα διορθώσει είτε μέχρι τις 720 – 725 μονάδες είτε μέχρι τις 640 – 650 μονάδες και κάπου εκεί θα ολοκληρωθεί η μεγάλη διόρθωση του χρηματιστηρίου που ξεκίνησε το καλοκαίρι και από τις περίπου 860 μονάδες).

 

 

FTSE 25

 

Όσον αφορά τη διαγραμματική εικόνα του FTSE 25, η εικόνα έχει ομολογουμένως επιβαρυνθεί πάρα πολύ, με το ζητούμενο σε αυτή τη φάση να είναι να μη χαθούν οι ισχυρές στηρίξεις στα επίπεδα των 1.850 – 1.860 μονάδων (κλείσιμο 1.878,64 μονάδες). Και με βάση την παραμονή υψηλότερα των 1.850 – 1.860 μονάδων, ο δείκτης πρέπει να επιστρέψει υψηλότερα των 1.930 – 1.940 μονάδων και σταδιακά υψηλότερα κυρίως των 1.975 – 1.985 μονάδων.

 

Τώρα στο σενάριο της απώλειας των 1.850 – 1.860 μονάδων, ένας νέος κύκλος πτώσης για ολόκληρη την αγορά είναι προ των πυλών, με επόμενο στόχο σε αυτό το αρνητικό σενάριο τις ισχυρές στηρίξεις στα επίπεδα των 1.750 – 1.760 μονάδων.

 

 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!!!!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....