Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

 

Ο Κυνηγός

Η "παραχρηματιστηριακή" και όχι μόνο στήλη του GFF

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

Τραπεζικός Δείκτης – Σε πρώτη ανάγνωση απόλυτα φυσιολογική η διόρθωση μετά την προσέγγιση των 900 – 910 μονάδων…

00:01 - 16/01/17

 

 
 

Στα πλαίσια και των όσων είχαμε γράψει για τις ισχυρές αντιστάσεις του FTSE 25 στα επίπεδα των 900 – 910 μονάδων (οι οποίες – οριακά – δοκιμάστηκαν την Πέμπτη και αμέσως ήλθε εκείνη την ημέρα η ενδοσυνεδριακή διόρθωση και εν συνεχεία η διόρθωση της Παρασκευής), τις δικές του ισχυρές αντιστάσεις δοκίμασε τις τελευταίες ημέρες και ο τραπεζικός δείκτης, με την τελευταία διόρθωση, αν και μεγάλη, σε πρώτη ανάγνωση να κρίνεται εντός προγράμματος και κάτι παραπάνω από φυσιολογική.

Ειδικότερα, πολύ ισχυρές αντιστάσεις υπάρχουν για τον τραπεζικό δείκτη στα επίπεδα των 900 – 910 μονάδων, οι οποίες δοκιμάστηκαν τις τελευταίες ημέρες και στις οποίες ήλθε η διόρθωση της Παρασκευής με κλείσιμο για το δείκτη στις 856,97 μονάδες, -3,90%. Εννοείται ότι αν υπάρχει ένας στόχος για το δείκτη, αυτός είναι να διασπάσει τις προαναφερθείσες αντιστάσεις, κάτι το οποίο θα άνοιγε το δρόμο για μια κίνηση προς τις επόμενες αντιστάσεις στις 980 – 1000 και 1.030 – 1.050 μονάδες, συμβάλλοντας περαιτέρω στη βελτίωση της διαγραμματικής εικόνας του τραπεζικού κλάδου και της αγοράς συνολικά (δεδομένης της στάθμισης που έχουν οι τράπεζες στους δείκτες).     

Στα των στηρίξεων τώρα και στο σενάριο που οι πιέσεις συνεχίζονται, μια πρώτη πολύ σημαντική δοκιμασία θα υπάρξει στα επίπεδα των 825 – 840 μονάδων, με το πλέον κρίσιμο να είναι (εφόσον η διόρθωση έχει τέτοια έκταση), να μη χαθούν οι στηρίξεις στα επίπεδα των 780 – 790 μονάδων. Απώλεια των τελευταίων αυτών επιπέδων, θα έκρυβε πραγματικά μεγάλους κινδύνους για τη συνέχεια, αφού θα μιλήσουμε για ουσιαστική επιδείνωση της διαγραμματικής εικόνας και απώλεια αρκετών από τις θετικές ενδείξεις που έχουν χτιστεί μετά την άνοδο των τελευταίων εβδομάδων – μηνών.

Αν και η το “ελληνικό case” είναι πάντα απρόβλεπτο, με ότι αυτό σημαίνει για την πορεία της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς (ανά πάσα στιγμή τα δεδομένα μπορούν να αλλάξουν), πιστεύουμε ότι σε πρώτη φάση η τελευταία διόρθωση της αγοράς και των τραπεζών είναι απολύτως φυσιολογική μετά την πρόσφατη άνοδο και όχι η απαρχή μιας εκτεταμένης διόρθωσης.

Τραπεζικός Δείκτης

 

 

Dow … Το όριo των 20.000 μονάδων και μερικά ενδιαφέροντα στατιστικά

 

 

Με τα βλέμματα των επενδυτών να είναι στραμμένα στη «μάχη» του Dow Jones Industrials να διασπάσει το ιστορικό επίπεδο των 20.000 μονάδων ας κρατήσουμε ότι η προσπάθεια της Παρασκευής να διασπαστεί αυτό το επίπεδο ήταν η 20η κατά τις τελευταίες εβδομάδες.  Και στον παρακάτω πίνακα παρουσιάζονται μερικά ενδιαφέροντα στατιστικά για τις αντίστοιχες προσπάθειες του δείκτη να διασπάσει για πρώτη φορά συγκεκριμένα ιστορικά επίπεδα (10.000, 11.000 μονάδες κτλ) και την πορεία που είχε ο δείκτης μετά από αυτές τις διασπάσεις. Για την ιστορία, για πρώτη φορά ο Dow διέσπασε τις 10.000 μονάδες στις 16 Μαρτίου του 1999 και αφού πρώτα είχαν προηγηθεί 3 αποτυχημένες προσπάθειες. Σημειώνεται ότι 6μηνες αργότερα ο δείκτης βρίσκονταν σχεδόν 10% (9,87%) υψηλότερα.

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!!!!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....