Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

 

Ο Κυνηγός

Η "παραχρηματιστηριακή" και όχι μόνο στήλη του GFF

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

Τραπεζικός Δείκτης: Παραμένει ως μεγάλος στόχος η διατήρηση των 940 – 950 μονάδων

00:01 - 16/01/18

 

 

Αν και έκλεισε με απώλειες χθες (σε μια ρηχή συνεδρίαση – με χαμηλό τζίρο), ο τραπεζικός δείκτης κατάφερε για 3η συνεχόμενη συνεδρίαση να παραμείνει υψηλότερα των 940 – 950 μονάδων (κλείσιμο 959,24 μονάδες, -1,38%), μια παραμονή την οποία έχουμε χαρακτηρίσει ως το επόμενο μεγάλο στοίχημα, μετά το τελευταίο ράλι των τραπεζικών τίτλων από τα χαμηλά των περίπου 610 μονάδων.  

 

Και αν και όπως είχαμε γράψει στο τελευταίο μας σχόλιο, δε μπορεί να αποκλειστεί μια βραχυπρόθεσμη ταλαιπωρία του δείκτη (και των τραπεζικών μετοχών) κοντά στα τρέχοντα επίπεδα (με δεδομένο ότι έχει προηγηθεί ράλι από τα χαμηλά, οι αντιστάσεις είναι ισχυρές και ο δείκτης – βραχυπρόθεσμα – βρίσκεται σε υπεραγορασμένα επίπεδα). Η αλήθεια είναι ότι ο δείκτης τα πηγαίνει εξαιρετικά, πιθανόν περισσότερο από ότι θα περιμέναμε, αν και είμαστε πάντα αισιόδοξοι για την πορεία της αγοράς.

 

Θυμίζουμε πως με βάση αυτήν την παραμονή (ήδη βρίσκεται ο δείκτης 3 συνεδριάσεις υψηλότερα), θα ανοίξει ο δρόμος για μια κίνηση προς αισθητά υψηλότερα επίπεδα, με τους επόμενους στόχους να είναι οι αντιστάσεις στα επίπεδα των 1.080 και των 1.140 μονάδων (τα υψηλά του καλοκαιριού). Και φυσικά μια τέτοια άνοδος είναι δεδομένο ότι θα συνδυαστεί με μια συνολική άνοδο της αγοράς, της οποίας η μέσο-μακροπρόθεσμη τάση είναι πάντα θετική. Και απλά θυμίζουμε ότι όσον αφορά το ΓΔ, ως επόμενους στόχους έχουμε θέσεις τις αντιστάσεις στα επίπεδα των 860 μονάδων και ακόμη υψηλότερα, τις πολύ ισχυρές μακροπρόθεσμες αντιστάσεις των 900 - 910 μονάδων.  

 

Τραπεζικός Δείκτης

 

 

ΓΔ (με ημερήσια δεδομένα)

 

 

ΓΔ (με εβδομαδιαία δεδομένα)

 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!!!!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....